Xiaomi Pocophone F1 abonnement vergelijken

Xiaomi Pocophone F1 met 1 jarig abonnement

Xiaomi Pocophone F1

Loop je abonnement binnenkort af? Dan nadert langzaam maar zeker de tijd dat je een nieuwe smartphone uit kunt kiezen. Daarbij heb je ontzettend veel keuze uit verschillende telefoons. Wat je daarvoor per maand betaalt hangt onder andere af van je keuze voor een 1 jarig abonnement of een abonnement dat langer duurt. De laatste jaren heeft Xiaomi langzaam maar zeker de markt veroverd. De Xiaomi Pocophone F1 is één van de modellen van deze Chinese fabrikant. Deze smartphone wordt dan ook behoorlijk vaak verkocht in combinatie met een 1 jarig abonnement. Nieuwsgierig naar wat deze telefoon allemaal te bieden heeft? We vertellen het je hieronder.

Scherm en behuizing

Wanneer je deze smartphone ziet, is er één ding dat direct opvalt. Waar de meeste smartphones de laatste jaren vooral van glas en soms metaal worden gemaakt, is de Xiaomi Pocophone F1 voorzien van een achterkant die volledig van kunststof is gemaakt. Dat is voor veel mensen al een belangrijke reden om voor deze smartphone te kiezen. Kunststof zorgt ervoor dat de smartphone minder snel beschadigd raakt en bovendien is het een stuk minder glad. Overigens ligt het scherm óp de behuizing, waardoor het verstandig is om het display te beschermen. De Xiaomi Pocophone F1 beschikt over een lcd scherm met een resolutie van 2246x1080 pixels. Opvallend is de inkeping die bovenin het scherm is gemaakt voor een luidspreker en camera.

Hardware

In tegenstelling tussen de reguliere Xiaomi beschikt deze smartphone over een 3.5mm-aansluiting. Daarnaast beschikt de Pocophone over twee speakers en een usb-poort. De fabrikant heeft gekozen voor twee verschillende slots, een nanosim en een combinatie tussen micro-sd-kaart en een nanosim. Verder beschikt het toestel over een vingerafdrukscanner en een kwalitatief zeer goede camera. Een andere mooie toevoeging is de gezichtsontgrendeling die met infrarood werkt. Er wordt tot slot gebruik gemaakt van een Qualcomm Snapdragon 845, de snelst mogelijke soc van Qualcomm.

Software

Voor je een Xiaomi Pocophone F1 met een 1 jarig abonnement afsluit, wil je natuurlijk ook nog het één en ander weten over de software van het toestel. De Pocophone maakt gebruik van een speciale Android-uitgave die Xiaomi vervaardigd heeft: Miui 9.6. Hoewel het basisidee hetzelfde is als wat we bij Android gewend zijn, wijkt de rest behoorlijk af. Je kunt het wellicht een beetje vergelijken met Emui, de software van Huawei. Miui is grotendeels vertaald in het Nederlands. Helaas is niet alles goed vertaald, waardoor het een beetje slordig oogt. De accu van deze smartphone is overigens ook meer dan uitstekend te noemen. Hoewel de Pocophone slechts 8 mm dik is, beschikt deze wel over een accu van 4000mAh. Zelfs voor de meest intensieve gebruikers is dat een uitstekende capaciteit. Wanneer je de smartphone op een normale manier gebruikt, houdt deze het eenvoudig een dag vol. Dat kan zelfs het geval zijn bij bovengemiddelde gebruikers, al moet daar wel direct bij gezegd worden dat je een smartphone natuurlijk altijd leeg kunt krijgen wanneer je dat wilt.

Specificaties

Fabrikant: Xiaomi
Toestel: Pocophone F1
Catalogusprijs: €275,-
Releasedatum: augustus 2018
Schermgrootte: 6,2 inch
Resolutie: 2246 x 1080 pixels
Android versie: 8.0
Accu capaciteit: 4000 mAh
Werkgeheugen: 6 GB
Opslag: 64 of 128 GB

Xiaomi Pocophone F1 met 1 jarig abonnement