Sony Xperia Z5 aanbiedingen

Sony Xperia Z5 met 1 jarig abonnement

Sony heeft altijd de eigenschap gehad elk halfjaar een nieuw vlaggenschip te lanceren. 2015 was geen uitzondering, met als laatste toevoeging de Z5-lijn. Bestaande uit de Z5 Compact, de gewone Z5 en de Z5 Premium, is er voor iedereen wat te kiezen. Er zijn weer genoeg vernieuwingen aanwezig waardoor een 1 jaar abonnement met Sony Xperia Z5 dat zeker het overwegen waard is.

Vingerafdrukscanner aan de zijkant

Als een van de weinige smartphones heeft de Z5 een vingerafdrukscanner aan de zijkant. Hierdoor kan je je smartphone vastpakken en met je duim de Z5 ontgrendelen. Veel mensen zijn erg positief over de positionering van de vingerafdrukscanner. Hier heeft Sony een pluspunt te pakken tegenover de huidige concurrentie, die hun vingerafdrukscanner overwegend aan de voor-of achterkant plaatsen.

OmniBalance: hetzelfde uiterlijk gefinetuned

Sony lijkt in dit opzicht op Porsche: neem een model als uitgangspunt en ga jaar in, jaar uit eraan schaven. Sony doet dit al sinds begin 2013 met de originele Z series, tot de Z5 aan toe. Ze hebben dit design zelfs hun eigen naam gegeven: OmniBalance. De achterkant is ditmaal niet volledig van glas, maar wat Sony zelf "frosted glass" noemt. In de praktijk komt het erop neer dat de achterkant een stuk stroever aanvoelt, zonder aan sierlijkheid in te boeten. Daarnaast is dit materiaal ook een stuk minder gevoelig voor vingerafdrukken.

Specificaties Sony Xperia Z5

Als scherm gaat Sony niet mee met de specificatierace met de Z5: waar de Z5 Premium soms over een 4K scherm beschikt, heeft de Z5 gewoon Full-HD. Hierdoor worden de accu en processor ook minder aangesproken dan bij een hogere resolutie het geval is. Het formaat van het scherm is 5.2 inch. Geen phablet terrein, maar nog altijd groot genoeg om lekker een filmpje op te kunnen kijken of een game te kunnen spelen. En dit kan meer dan prima, met eenn Snapdragon 810 aan boord, 3GB aan werkgeheugen, ondersteuning voor 4G+, Bluetooth 4.1, minimaal 32 GB geheugen en uitbreiding van het geheugen via een Sd-kaartje is ook mogelijk. Een accu van 2900 mAh zorgt voor de stroomvoorziening waardoor je het een dag moet kunnen volhouden.

Waar Sony altijd vooruit mee loopt is dat hun toestellen veelal water- en stofbestendig zijn. Dit is ook het geval met de Z5. Een rating van IP68 houdt in dat het toestel voor minimaal 1 meter 30 minuten onderwater kan blijven. Je telefoon in de wc laten vallen is geen probleem meer, voor het toestel dan.

Qua camera's heeft Sony ook een reputatie hoog te houden, en met de Z5 is dit niet anders. Een 23 megapixel achter, en een 5 megapixel camera voor: van scherpe foto's ben je verzekerd met de Z5.

Software Xperia Z5

De Z5 draait standaard op Android 5.1 Lollipop. Dat er een update naar Marshmallow eraan zit te komen is zeker, maar wanneer is nog niet duidelijk. Er wordt momenteel nog getest met een beta. Sony is er dus serieus mee bezig om zo snel en goed mogelijk hun laatste vlaggenschip van de meest recente software te voorzien, prettig om te weten.

De Z5 is in 4 kleuren te krijgen, namelijk zwart, wit, groen en goud. Momenteel kost het toestel los rond de €550. Wil je een Sony Xperia Z5 met 1 jarig abonnement, zoek dan vooral even op onze website naar de beste aanbieding.

Specificaties

Fabrikant: Sony
Toestel: Xperia Z5
Catalogusprijs: €550,-
Releasedatum: september 2015
Schermgrootte: 5,2 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 7.0
Accu capaciteit: 2900 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32GB

Sony Xperia Z5 met 1 jarig abonnement