Sony Xperia Z5 compact aanbiedingen

Sony Xperia Z5 compact met 1 jarig abonnement

Kleine en handzame telefoons zijn een uitstervend ras in de smartphonewereld. Zeker met goede specificaties zijn ze eigenlijk bijna niet te vinden. De miniversies die fabrikanten uitbrengen van hun vlaggenschepen zijn eigenlijk bijna altijd qua specificaties een heel stuk minder dan hun grote broers. Zo niet bij de Sony Z5 Compact, een kleine smartphones met ontzettend goede specificaties.

Compact doet niks onder voor premium

De Z5 Compact is samen met de gewone Z5 en Z5 Premium de laatste serie van de Z-lijn van Sony. Dat Sony de Z5 lijn een waardig afscheid geeft blijkt wel uit de specificaties. De Z5 Compact heeft geen enkele compromis en bevat op elk gebied het beste van het beste. De processor is een Snapdragon 810, vorig jaar de beste beschikbare processor, is dezelfde als in de Z5 en Z5 Premium. Met 2GB aan werkgeheugen kan je ook snel tussen verschillende applicaties wisselen.

Verder bevindt zich aan de zijkant op de powerbutton een vingerafdrukscanner, waardoor je snel en veilig je telefoon kan ontgrendelen. De camera van 23 megapixels is een van de beste op de markt om foto's en video's mee te maken. In 4K filmen is ook een mogelijkheid. De camera aan de voorkant heeft 5 megapixel, genoeg voor goede selfies. Het gebruikte materiaal is zoals we van Sony gewend zijn hoogwaardig glas en metaal, wat voor een erg premium gevoel zorgt. Nadeel zijn de vingerafdrukken die gauw op de achterkant van het toestel verschijnen.

Het enige punt waar de Z5 Compact onderdoet voor zijn grote broers is het scherm. Deze is slechts HD, waardoor je niet de hoogste pixeldichtheid hebt. Toch zal de pixeldichtheid meer dan voldoende zijn om filmpjes te kijken of lekker over het internet te browsen. Daarnaast brengt deze relatief lage resolutie een groot voordeel met zich mee: een laag energieverbruik. Combineer dit met het 4.6 inch scherm en een accu van maar liefst 2700 mAh, en je krijgt een fantastisch goede accuduur bij de Z5 Compact. Zelfs zo goed, dat het op kan boksen tegen de zuinigere OLED schermen.

Standaard wordt de Z5 Compact met 32 GB geleverd. Dit is de ook enige versie qua geheugengrootte die beschikbaar is. Daarnaast is het geheugen ook nog uit te breiden via een sd-kaartje. Zoals we verder van Sony gewend zijn is de waterbestendigheid van hun toestellen, en met de Z5 Compact is dit niet anders. Met een ip68 certificering kan de Compact tot anderhalve meter een halfuur lang het onder water uithouden. Dat is dezelfde certificering als de recente Galaxy S7.

Software: een laagje Sony

Sony is geen groot fan van diepgaande skins op Android. De meeste delen zijn niet veel aangepast tegenover het standaard Android. Daarnaast heeft Sony wel een aantal modi ingebouwd om zoveel mogelijk energie te besparen, zoals de Stamina modus. Hiermee worden achtergrondprocessen zo veel mogelijk beperkt om zo lang mogelijk je telefoon van energie te voorzien. De update naar Android 6.0 Marshmallow liet al wel een tijdje op zich wachten, dit is niet Sony haar sterkste punt. Gelukkig kreeg het toestel wel de update, tegelijkertijd met de Z5 en Z5 Premium. En dat is het hele verhaal van de Z5 Compact: een kleine smartphone zonder compromissen.

De Sony Z5 compact is voor €480 bij de meeste winkels te krijgen. De beschikbare versies zijn wit, zwart, rood en geel. Voor de scherpste aanbiedingen check vooral onze 1 jarige abonnementen.

Specificaties

Fabrikant: Sony
Toestel: Xperia Z5 compact
Catalogusprijs: €480,-
Releasedatum: september 2015
Schermgrootte: 4,6 inch
Resolutie: 1280 x 720 pixels
Android versie: 7.0
Accu capaciteit: 2700 mAh
Werkgeheugen: 2 GB
Opslag: 32GB

Sony Xperia Z5 compact met 1 jarig abonnement