Sony Xperia XZ2 abonnement vergelijken

Sony Xperia XZ2 met 1 jarig abonnement

Sony is al jarenlang een betrouwbaar en goed merk. Ook de smartphones van deze Japanse fabrikant zijn inmiddels erg populair. Dat is ook niet verwonderlijk aangezien de fabrikant voortdurend inzet op de nieuwe ontwikkelingen op het gebeid van software, camera en beeld. Dat zorgt natuurlijk ook voor geweldige extra's bij de smartphones van Sony. Verreweg het beste model van deze fabrikant en tegelijkertijd ook de meest gekozen in combinatie met een 1 jarig abonnement is de Sony Xperia XZ2. Maar wat valt er dan eigenlijk te vertellen over deze smartphone?

Beeld en geluid

Qua beeld en geluid zit het dus wel goed bij de Sony Xperia XZ2. De smartphone beschikt over een bijzonder mooie scherm van 5.7-inch inclusief smalle randen, waardoor het toestel niet te groot en onhandig wordt. Dat scherm ondersteunt overigens ook HDR waardoor er een geweldig contrast komt tussen lichte en donkere kleuren. Daardoor wordt het nog leuker om filmpjes op de smartphone te kijken van bijvoorbeeld YouTube en Netflix. Hetzelfde geldt trouwens voor de audio. Ook dit is bij deze smartphone meer dan goed geregeld. Dat komt onder andere doordat de Xperia XZ2 hi-res audio ondersteunt. Dat zorgt zonder overdrijven voor een loepzuiver geluid bij het kijken van video's, maar juist ook wanneer er muziek geluisterd wordt. Wel moet daarbij direct gezegd worden dat je in dat geval een draadloze koptelefoon nodig hebt. Deze smartphone beschikt namelijk niet over een afzonderlijke aansluiting voor een koptelefoon.

Nieuw design

Wat zeker ook het vermelden waar is, is dat Sony met de XZ2 eindelijk kiest voor een ander design. Waar andere merken al veel eerder overgingen naar schermen die de voorkant vulden, is dit bij Sony het eerste vlaggenschip waarbij ze daarvoor kiezen. Dat heeft onder andere tot gevolg dat ook de platte achterkant en de rechte hoeken van de smartphone zijn veranderd in rondingen. De vingerafdrukscanner is nog steeds aanwezig bij de smartphone al de plaats wel veranderd. Deze is namelijk niet meer aan de zijkant te vinden maar op de achterkant van het toestel.

Camera en processor

Nog steeds is de camera van een smartphone ontzettend belangrijk en is het voor veel mensen bij het afsluiten van een 1 jarig abonnement erg belangrijk of de smartphone over een goede camera beschikt. Dat is bij Sony eigenlijk al generaties lang het geval. Het filmen in slowmotion is bijvoorbeeld nog meer verbeterd bij deze smartphone en het filmen wordt nog indrukwekkender doordat de 960fps inmiddels ook in full-hd-resolutie beschikbaar is om te filmen. Daardoor is de kwaliteit van de filmpjes haast professioneel te noemen. Ook onder de motorkap is er eigenlijk alleen maar goeds te melden. De Xperia XZ2 beschikt over een Snapdragon 845-chip. Dat is de allersnelste hardware van Qualcomm die op dit moment beschikbaar is. Veel beter gaat het dus op dit moment niet worden. Niet voor niets maken er meerdere vlaggenschepen gebruik van deze chip.

Specificaties

Fabrikant: Sony
Toestel: Xperia XZ2
Catalogusprijs: €800,-
Releasedatum: maart 2018
Schermgrootte: 5,7 inch
Resolutie: 2160 x 1080
Android versie: 8.0
Accu capaciteit: 3180 mAh
Werkgeheugen: 4 GB
Opslag: 64 GB

Sony Xperia XZ2 abonnement vergelijken