Sony Xperia X Performance aanbiedingen

Sony Xperia X Performance met 1 jarig abonnement

Tijdens MWC 2016 kondigde Sony op een ietwat gehaaste manier hun nieuwe topmodel van komend jaar aan: de Sony Xperia X Performance. Opmerkelijk, want de X-series zijn een aanzienlijk verschil tegenover de Z-lijn, die Sony voor 6 generaties heeft gehanteerd.

Specificaties Sony Xperia X en X Performance

De Sony Xperia X Performance kenmerkt zich met uitstekende specificaties verpakt in een body met hoogwaardige bouwkwaliteit van metaal. Door het glas te vervangen voor metaal wil Sony het verschil maken. Ook gaat Sony niet mee in de race om een steeds groter scherm, doordat de X Performance over een schermen van 5 inch beschikt.

De Sony Xperia X Performance beschikt over een vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel. De resolutie van het scherm bedraagt Full-HD, dus 1920 x 1080. Geen 4K zoals de Z5 Premium, en zelfs geen QHD is aanwezig. Maar de pixeldichtheid van 441 is dit meer dan scherp genoeg om lekker een filmpje te kunnen kijken, te webbrowsen of om een potje te gamen, en scheelt bovendien energie. Met 3GB aan werkgeheugen zijn deze taken ook prima tegelijk uit te voeren. Ook je gemaakte foto's met de camera van maar liefst 23 megapixels zijn perfect te bekijken. De front-facing camera is 13 megapixel, waardoor er geen gebrek is aan megapixels.

Er is standaard 32GB geheugen om je apps en andere zaken op te slaan, waarvan uiteindelijk 20GB overblijft voor gebruik. Gelukkig is het geheugen uit te breiden met een geheugenkaartje, waardoor je als je slim omgaat met je geheugen nooit ruimte tekort zult hebben.

De accugrootte van de X Performance bedraagt 2700 mAh. Hiermee zul je geen waarschijnlijk geen uithoudingsvermogenmonster in huis halen. Toch zal je bij gemiddeld gebruik waarschijnlijk wel een dag mee kunnen gaan. Bij zwaar gebruik zul je moeite hebben om het einde van de dag te halen. Gelukkig heeft Sony in zijn software enkele handige energiebesparende functies ingebouwd, waardoor je extra lang met je laatste procenten kunt doen. Het opladen gebeurt via een microUSB ingang, geen USB Type C aanwezig dus.

Door de gebolde en metalen zijkanten is er iets beter met de smartphone om te gaan in de hand. Het vierkante typische uiterlijk is echter wel makkelijk terug te herkennen in de X lijn: hier heeft Sony lang aan gewerkt met de Z-series en is het dan ook logisch dat ze dit kenmerkende uiterlijk weer terug laten komen.

De verschillen

Er zijn een aantal verschillen tussen de X en X Performance. Ten eerste beschikt de Xperia X Performance over een krachtigere en snellere processor, namelijk de Snapdragon 820. Dit is een quadcore chip met een kloksnelheid van 2.2 GHz en de snelste chip van Qualcomm die er op dit moment te krijgen is. De X moet het doen met een Snapdragon 650, een segment lager dus. Je zult op beide modellen dus geen kracht tekort komen, al zal de echte powergebruiker liever voor de X Performance gaan. Daarnaast is de X Performance als enige van de X-serie waterdicht, net als zijn voorgangers van de Z-lijn. Hier komen geen klepjes aan te pas om dit voor elkaar te krijgen, wat een hoop gedoe scheelt bij bijvoorbeeld het opladen.

Slanke software

De Xperia X smartphones worden standaard met Android 6.0 geleverd, waardoor je verzekerd bent van de nieuwste Android. Android N komt aan het einde van de zomer echter alweer uit. Hoe snel Sony deze versie beschikbaar maakt voor zijn toptoestellen is nog maar de vraag, want het verleden wijst uit dat ze hier nog wel eens moeite mee hebben. Gelukkig is de skin die Sony toepast op Android niet al te zwaar. Hierdoor heeft Sony in theorie minder aan te passen dan bijvoorbeeld bij LG of Samsung aan te passen is, wat de updatesnelheid ten goede komt.

De Sony X Performance is in 4 kleuren te krijgen: zwart, groen, wit en goud. Wanneer de X Performance naar de Benelux komt is op dit moment van schrijven nog onduidelijk. De adviezenprijzen is in ieder al wel bekend voor Nederland, deze bedraagt €700. Wil je de Sony Xperia X Performance in combinatie met een 1 jarig abonnement, check dan vooral onderstaand overzicht voor de scherpste deals.

Specificaties

Fabrikant: Sony
Toestel: Xperia X Performance
Catalogusprijs: €700,-
Releasedatum: februari 2016
Schermgrootte: 5 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 6.0
Accu capaciteit: 2700 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32GB

Sony Xperia X Performance met 1 jarig abonnement