Samsung Galaxy S7 Edge aanbiedingen

Samsung Galaxy S7 met 1 jarig abonnement

De jaarlijkse techbeurs in Barcelona is bijna het traditionele moment voor Samsung om het doek van zijn nieuwste vlaggenschepen af te halen. De Galaxy S7 Edge trok zeker weer veel aandacht door het gebogen scherm. Waar vorig jaar de S6 Edge een stuk populairder was dan aanvankelijk gedacht, daar heeft Samsung nu rekening gehouden met de grote vraag. En dat een Galaxy S7 Edge met 1 jarig abonnement net als zijn voorganger een goede keuze is mag duidelijk zijn.

Eigenschappen Samsung Galaxy S7 Edge

De drie grootste veranderingen tegenover de reguliere Galaxy S7 zijn de volgende:

  • De S7 Edge beschikt over gebogen randen aan het beide kanten van het scherm. Hierdoor lijkt het scherm optisch breder omdat de tekst als het ware van de rand van het scherm afvalt.
  • De Edge versie heeft een groter scherm dan de S7 en zijn voorganger, de S6 Edge. Laatstgenoemden hebben een scherm van 5.1 inch, waar de S7 Edge over een 5.5 inch scherm beschikt. Hierdoor zullen de randen aan het scherm meer informatie over bijvoorbeeld contacten of nieuws bevatten.
  • Ten slotte biedt de grotere body van de S7 Edge ook ruimte voor een grotere accu. De S7 Edge beschikt namelijk over een ruime 3600 mAh batterij, tegen de 3000 mAh van de reguliere S7. Het grotere scherm zal een deel van de grotere accu weer tenietdoen, maar het mag duidelijk zijn dat de accuduur ten opzichte van vorig jaar een sprong vooruit zal maken.

Op alle andere gebieden zijn de S7 en S7 Edge gelijkwaardig aan elkaar. Je hebt te maken met dezelfde resolutie (2560 x 1440) op het scherm. Ook beschikken beide telefoons over 4GB aan werkgeheugen om zonder vertraging tussen apps te switchen. De in huis gemaakte Exynos 8890 processor van Samsung met 8 rekenkernen is tegen elke taak bestand. Ook is de snelle en betrouwbare vingerafdrukscanner aan de voorzijde van het toestel weer aanwezig. De S7 Edge wordt standaard met 32 GB aan intern geheugen geleverd. Dit geheugen is nog uit te breiden via een sd-kaart slot, een mogelijkheid die door veel mensen werd gemist in de S6-series.

De camera is een exemplaar van 12 megapixels. Door de grote pixelgrootte en de grote lens kan er nu meer licht worden opgevangen. Dit komen vooral de foto’s ten goede die in donkere omstandigheden worden gemaakt. Ook heeft Samsung de autofocus verbetert, waardoor je nog sneller een foto kan maken. De cameramodule is in zijn geheel ook dunner geworden, waardoor de cameralens een stuk minder ver uitsteekt uit de body dan bij de S6 Edge het geval was.

Net als de S7 is de S7 Edge waterbestendig met een IP68 certificering. Hierdoor kan de S7 Edge wel tegen een stootje water.

Software: veel van hetzelfde met enkele kleine vernieuwingen

De gebogen randen van de Edge zijn de voornaamste reden om de S7 Edge telefoon te kopen. De naam van de telefoon spreekt dan ook weinig tot verbeelding. Het gebogen screen is niet alleen voor een mooi uiterlijk, maar het is ook functioneel. Je kan zelf instellen welke contacten met een swipe vanaf de zijkant toegankelijk zijn om snel te kunnen bellen. Ook kan je met Task Edge ervoor kiezen om je recent gebruikte apps op de rand van het scherm te laten verschijnen waardoor je snel kan multitasken.

Ook nieuw is dat het scherm altijd aan is. Hierdoor kan je onder andere snel de tijd of je agenda checken zonder het scherm daadwerkelijk aan te hoeven zetten. Omdat het scherm van de S7 Edge AMOLED is, zijn pixels als ze niet worden gebruikt uitgeschakeld. Daarom is een always on scherm erg zuinig op de S7 Edge.

De S7 Edge draait standaard op Android 6.0 Marshmallow. Dit is de meest recente Androidversie die beschikbaar is. Samsung heeft vrij weinig veranderd aan het uiterlijk van Touchwiz, de laag die Samsung over Android heen legt. De kleuren blauw en groen hebben meer plaatsgemaakt voor wit en blauw, maar meer is er niet te zien.

Prijzen Galaxy S7 Edge abonnement vergelijken

De Samsung Galaxy S7 Edge zal in drie kleuren te verkrijgen zijn: zwart, goud en zilver. De meerprijs ten opzichte van de S7 is €100, waardoor het totaal op €800 uitkomt. Bij de S6 was de meerprijs ten opzichte van de Edge versie nog €150, maar het blijft een duur toestel. Wil je een abonnement bij de S7 Edge? Vergelijk dan hieronder alle aanbiedingen en kies het beste abonnement voor 1 jaar.

Specificaties

Fabrikant: Samsung
Toestel: Galaxy S7 Edge
Catalogusprijs: €429,-
Releasedatum: februari 2016
Schermgrootte: 5,5 inch
Resolutie: 2560 x 1440 pixels
Android versie: 8.0 (Oreo)
Accu capaciteit: 3600 mAh
Werkgeheugen: 4 GB
Opslag: 32 GB