Samsung Galaxy Note 7 abonnement vergelijken

Samsung Galaxy Note 7 met 1 jarig abonnement

Samsung heeft zijn nieuwste high-end smartphone gepresenteerd: de Samsung Galaxy Note 7, of Note7, volgens Samsung. In tegenstelling tot de Galaxy Note 5, is de Note 7 wel gewoon in Europa beschikbaar, en daar zijn veel mensen maar wat blij mee. Samsung heeft besloten om de naam gelijk te trekken aan de S7 en S7 Edge. Samsung heeft een ontzettend goed toestel met de Note 7 weten neer te zetten waar de details tot in de perfectie uitgewerkt zijn. De Note 7 is een onbetwiste topkandidaat voor beste smartphone van 2016. Laten we kijken waarom dit het geval is.

Geluisterd naar gebruikers

Ten eerste is geluisterd naar gebruikers, en dat is altijd een groot pluspunt. De Note 7 komt namelijk weer naar Europa, en dat is altijd fijn. Ten tweede zijn er nu geen twee versies meer zoals vorig jaar in de vorm van de Note 5 en de S7 Edge+, maar gewoon een versie. De Galaxy Note 7 heeft wel een gebogen scherm. Hierdoor zijn de dezelfde widgets aan de zijkant van het scherm als de S7 Edge ook te gebruiken. Het scherm loopt helemaal door tot over de rand van het toestel, waardoor je de indruk krijgt dat je naar een randloos scherm kijkt. Dit scherm is overigens een exemplaar om door een ringetje te halen: ondersteuning voor HDR, de hoogste helderheid ooit getest, uitstekende kleur- en contrastwaarden: Samsung heeft met dit 5.7 inch QHD Amoled scherm een absolute topper neergezet.

De gebogen randen zijn over het toestel heen overal even groot gemaakt waardoor het toestel symmetrisch is: dit komt het gevoel van de Note 7 in de hand ten goede. De achterkant is van glas gemaakt, en de voorzijde heeft de nieuwste en sterkste Corning Gorilla Glass 5. Hierdoor kan je op schouderhoogte nog de telefoon laten vallen, zonder dat het glas breekt, aldus Corning. Het toevoegen van waterbestendigheid in de vorm van ip68-certificering en ondersteuning voor een sd-kaart is niet meer dan logisch: ook de S7 heeft dit. Toch is het een welkome aanvulling en nog een bewijs dat Samsung naar de gebruikers luistert.

USB Type C en irisscanner

Waar de (relatief) grote vernieuwingen plaatsvinden, is de toevoeging van de USB Type C poort en de aanwezigheid van een irisscanner. De Galaxy Note 7 is de eerste smartphone van Samsung met een USB Type C aansluiting. Niet meer dan logisch, aangezien de Note 7 een dusdanig goede smartphone is, dat je hier meerdere jaren vooruit mee kan. Een Type C aansluiting kan hier dan niet bij ontbreken. Ook nieuw is de irrisscaner, een primeur in een Androidtoestel. De Nokia Lumia 950 met Windows 10 beschikte ook al over een irisscanner, maar Samsung schijnt de implementatie nog wat strakker voor elkaar te hebben. De snelheid van de irisscanner doet niet veel onder tegenover een vingerafdrukscanner, en er kunnen meer details worden vastgelegd in een iris dan in een vingerafdruk. De irisscanner werkt via infrarood en werkt dus ook in het donker. Hier heeft Samsung duidelijk veel werk in gestoken en de irisscanner zal dan ook op andere smartphones terugkomen.

Top-of-the-build

De specificaties van de Note 7 zijn natuurlijk top-of-the-build. De tijden dat de Note-serie betere specificaties dan de Galaxy-serie had zijn met de Note 7 voorbij: de specificaties zijn grotendeels gelijk aan de S7 en S7 Edge. Lees maar mee: de bekende Exynos 8890 is aanwezig met alle kracht die je maar wenst, 4GB aan werkgeheugen, een 3500 mAh accu, standaard 64GB aan intern geheugen, draadloos opladen, dezelfde uitstekende camera van 12 megapixel als de Galaxy S7: wat ontbreekt er nog? De stylus natuurlijk!

De Galaxy Note 7 heeft de meest geavanceerde stylus tot nu toe (zou ook raar zijn als dat niet zo was, maar dat terzijde) met meer dan 4000 verschillende niveua's van drukgevoeligheid, en de mogelijkheid om zelfs onder water de stylus te kunnen gebruiken. Samsung heeft diverse softwaremogelijkheden specifiek voor de stylus ingebouwd. Een leuke daarvan is de mogelijkheid om zelfs als het scherm uit is meteen een notitie te kunnen schrijven: het indrukken van de pen is ook niet meer nodig. Als je het even druk hebt kan je zo snel iets noteren en vastzetten op je startscherm zodat je het niet vergeet. Er zijn zoveel features met de S-pen van Samsung dat het duidelijk is dat Samsung zijn best heeft gedaan om de Note 7 een zo compleet mogelijke smartphone te maken.

Prijzen, kleuren en beschikbaarheid

De Galaxy Note 7 is los verkrijgbaar vanaf €850. In combinatie met een abonnement kan je deze hoge prijs een stuk behapbaarder maken. Er is naast een zilveren (Silver Titanium) en zwarte (Black Onyx) versie nu een derde kleur: Blue Coral. Dit is een soort lichtblauw, maar met gouden randen. De Galaxy Note 7 is vanaf 9 september te krijgen in Nederland, een week later dan verwacht vanwege de hoge vraag. Dit is het laatste en ultieme bewijs dat Samsung het goed doet bij de fans, en de fans krijgen waar ze om vragen: een top smartphone. Vergelijk Samsung Galaxy Note 7 abonnementen voor 1 jaar hierboven.

Specificaties

Fabrikant: Samsung
Toestel: Galaxy Note 7
Catalogusprijs: €750,-
Schermgrootte: 5,7 inch
Resolutie: 2560 x 1440
Android versie: 6.0
Accu capaciteit: 3500 mAh
Werkgeheugen: 4 GB
Opslag: 64 GB

Samsung Galaxy S9 met 1 jarig abonnement