Samsung Galaxy J6 abonnement vergelijken

Samsung Galaxy J6 abonnement aanbieding

Wie op zoek is naar een nieuwe telefoon met een 1 jarig abonnement, heeft meer dan genoeg keuze uit verschillende merken en modellen. Daarbij zijn Samsung en iPhone de meestverkochte en meest populaire toestellen. Daar betaal je helaas ook voor. Wanneer je een nieuw vlaggenschip van één van beide fabrikanten wil aanschaffen, kom je al snel op prijzen van boven de 1000 euro en daar komen de kosten van een 1 jarig abonnement natuurlijk ook nog eens bij. Gelukkig begrijpt Samsung dat als geen ander en juist daarom is de fabrikant met een budgettelefoon op de markt gekomen. De Samsung Galaxy J6 is in combinatie met een 1 jarig abonnement een goedkope smartphone. Je betaalt er ruim 200 euro voor en dat is natuurlijk erg goedkoop. Toch is het een prima smartphone met ook nog eens allerlei handige moderne technische foefjes waar je gebruik van kunt maken.

Design en ontwerp

Over het ontwerp van deze smartphone kunnen we eigenlijk vrij kort zijn. De Samsung Galaxy J6 is gemaakt van metaal en een gedeelte van plastic. Het is een stevig ontwerp die niet zo snel stuk gaat. Op de achterkant van het toestel is overigens ook gekozen voor ene vingerafdrukscanner. Er is helaas wel gekozen voor een micro-usb-poort waardoor het opladen niet alleen langer duurt, maar de connector er ook nog eens op slechts één manier in past. De Galaxy J6 beschikt over een 18,5:9-scherm en heeft smalle randen. Daardoor ziet het geheel er modern uit en strak uit. Er wordt gebruik gemaakt van hetzelfde type display als bij de Galaxy S9. Het oled-paneel zorgt voor een geweldig contrast en een prima kleurweergave. Hoewel Samsung het zelf een Infitity-beeldscherm noemt, is dat niet het geval. Het beeldscherm is namelijk niet gebogen en de schermranden zijn ook nog eens een stuk dikker. De hd-resolutie is helaas ook aan de lage kant waardoor het scherm een stuk minder scherp oogt.

Bezuinigingen

Natuurlijk moet er bij een budgetsmarpthone bezuinigd worden. Het is dan ook belangrijk om te kijken waar er bij de Samsung Galaxy J6 nu precies op bezuinigd is, zodat je daarna de afweging kan maken of je al dan niet een 1 jarig abonnement met dit toestel af wil sluiten. Allereerst is er dus op de schermresolutie bezuinigd. Dat heeft als klein voordeeltje dat de accu langer mee gaat. De 3000mAh batterij gaat zonder problemen ene dag mee. Nadeel is wel dat het opladen ook lang duurt: minimaal drie uur. De Wifi ondersteuning werkt alleen om 2.4GHz. Verder ontbreekt een sensor waarbij de automatische helderheid van het scherm wordt geregeld.

Hardware

Aan de binnenkant zit de J6 er meer dan prima uit. Er wordt gebruik gemaakt van een oudere Samsung-processor in combinatie met 3GB werkgeheugen. Deze werkt wellicht niet zo snel als de nieuwe vlaggenschepen maar voldoet uitstekend aan de verwachtingen. Enkel het draaien van zwaardere apps is wellicht wat lastig. Het opslaggeheugen kan overigens gewoon uitgebreid worden met een micro-sd-kaartje. Het standaard opslaggeheugen is namelijk 32GB. Het toestel beschikt overigens ook over een nfc-chip waardoor je met de J6 contactloos kunt betalen. Verder valt de smartphone te beveiligen met gezichtsherkenning, al werkt dat in het donker iets minder.

Specificaties

Fabrikant: Samsung
Toestel: Galaxy J6
Catalogusprijs: €250,-
Releasedatum: mei 2018
Schermgrootte: 5,6 inch
Resolutie: 1480 x 720 pixels
Android versie: 8.0
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32 GB

Galaxy J6 met 1 jarig Samsung abonnement