Samsung Galaxy A5 aanbiedingen

Samsung Galaxy A5 met 1 jarig abonnement

Met de Galaxy A lijn brengt Samsung hoogwaardige materialen naar midrange toestellen. De Samsung Galaxy A5 (2017) is niet alleen gemaakt van metaal en glas, hij heeft ook nog eens degelijke specificaties. Daarom is de Galaxy A5 (2017) een sterke allround smartphone.

Premium

Na de eerste Galaxy A5 eind 2014 is het tijd voor Samsung om de A5 te updaten. Dit toestel werd opgevolgd door de Galaxy A5 (2016), welke nu weer is opgevolgd door het 2017-model. De premium uitstraling en bouwkwaliteit staat nog altijd voorop bij de A5 (2017). Er wordt gebruik gemaakt van een glazen achterkant. Ook is de zijkant van metaal voorzien om het geheel van een goed afgewerkte smartphone af te maken. De smartphone is slechts 7.5 millimeter dun wat bijdraagt aan het hoogwaardige gevoel.

Door gebruik te maken van Corning Gorilla Glas 4 aan de voorkant is het toestel relatief krasbestendig. Aan de achterkant wordt ook gebruik gemaakt van hetzelfde verharde glas om beschadigingen te voorkomen. Daarnaast zijn er ook nog nodige specificaties aangepast om het toestel voor de toekomst weer up-to-date te houden.

Specificaties Samsung Galaxy A5

Vergeleken met de vorige Galaxy A5 modellen is de A5 (2017) een stuk beter geworden. Zo is het scherm van 5 inch naar 5.2 inch gegroeid en de resolutie van HD naar Full-HD gesprongen. De gebruikte schermtechniek is, zoals we van Samsung gewend zijn, AMOLED. Deze techniek zorgt voor felle kleuren en een inktzwarte weergave van het zwart. AMOLED is hierom erg prettig om naar te kijken voor het menselijke oog.

De processor is ook een stap omhoog gegaan: met een Snapdragon 615 processor van Qualcomm is er altijd voldoende kracht aanwezig, zelfs voor intensieve games. Er zijn in totaal acht rekenkernen aanwezig: vier voor lichte taken, 4 voor zwaardere taken zoals het laden van een website of gamen. Deze techniek zorgt voor een beter energieverbruik.

De camera is voorzien van 13 megapixels. Door de grote lens zal de camera ook in het donker goede foto's kunnen maken. Wazige foto's worden geminimaliseerd door de aanwezigheid van Optical Image Stabilization (OIS). Aan de voorkant bevindt zich een 5 megapixel camera, meer dan voldoende voor de selfies op social media.

Het werkgeheugen bedraagt 2GB, ruim voldoende om meerdere apps tegelijk op de achtergrond te laten draaien. Standaard is er 16GB aanwezig in de Galaxy A5 (2017) om muziek, foto's en apps op te slaan. Dit kan eventueel worden uitgebreid met een micro-sd kaartje. Een grote accu van 2900 mAh zorgt voor een accuduur van minimaal een dag. Daarnaast heeft de Galaxy A5 (2017) voor 4G+. Met de toevoeging van een vingerafdrukscanner, snel opladen en NFC voor mobiele betalingen, ben je met de A5 (2017) helemaal klaar voor de toekomst.

De A5 draait verder op Android 5.1.1 en zal voorlopig even op deze versie blijven. Samsung geeft eerst voorrang om topmodellen zoals de S6 en Egde+ de komende maanden naar Marshmallow te updaten. Hierna zal de A5 (2016) aan de beurt zijn.

De Galaxy A5 (2016) is verkrijgbaar in vier kleuren, namelijk: zwart, wit, goud en roze. Vanaf €377 is het toestel prepaid te verkrijgen, maar natuurlijk ook met een 1 jarig abonnement. Vergelijk hierboven de Galaxy A5 1 jarige abonnementen.

Specificaties

Fabrikant: Samsung
Toestel: Galaxy A5
Catalogusprijs: €400,-
Releasedatum: januari 2017
Schermgrootte: 5,2 inch
Resolutie: 1920 x 1080
Android versie: 8.0
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32 GB

Samsung Galaxy A5 (2017) met 1 jarig abonnement