Nokia Lumia 950 aanbiedingen

Nokia Lumia 950 met 1 jarig abonnement

De Lumia 950 is het eerste compleet nieuwe toestel van Microsoft in meer dan 2 jaar. Toen was het nog een Nokia, nu is het een Microsoft. Met de 950 wil Microsoft hun nieuwe softwareplatform Windows 10 tentoonstellen. De Microsoft 950 Lumia is namelijk de eerste smartphone die op Windows 10 draait.

Eigenschappen Nokia Lumia 950

Microsoft zet hoog in met de 950. De specificaties liegen er dan ook niet om: de een-na-snelste processor van Snapdragon met de 808, 3GB aan werkgeheugen, de aanwezigheid van 4G+, een Amoled Quad-HD scherm van 5.2 inch en de bekende ZEISS-camera van 20 megapixels: de 950 zit niet verlegen om het beste van het beste. Ook de accu van 3.000 mAh kan zich meten met toppers zoals de Note 5 en de Nexus 6P.

Qua geheugen zit het ook wel snor, met standaard 32GB opslag en de mogelijkheid om deze uit te breiden via een SD-kaartje, een mogelijkheid die steeds afgelopen jaar steeds minder aanwezig was op veel smartphones. Dit kan tot maar liefst 200GB. Wat nog zeldzamer is, is de mogelijkheid om de accu te verwisselen voor de snelst mogelijke manier van opladen.

Het Amoled scherm zorgt voor pikzwarte zwartwaarden en felle kleuren, iets wat prettig overkomt. Daarnaast heeft Microsoft ook aan de toekomst gedacht door USB-type C toe te voegen. De opvolger van micro-USB zal over een paar jaar overal aanwezig zijn, en Microsoft heeft hier alvast op ingespeeld. Met USB-type C kan je het stekkertje nooit meer verkeerd om in je telefoon plaatsen omdat er geen boven-of onderkant is. Bovendien beschikt de 950 over fast charging, waardoor de 950 binnen een halfuur voor de helft is opgeladen. Heb je een draadloze oplader in huis, dan kan je deze ook gebruiken op de 950: er is ondersteuning voor qi wireless charging aanwezig. Wat ontbreekt is een vingerafdrukscanner: in plaats daarvan heeft de 950 een irisscanner waarmee je je telefoon kan ontgrendelen via Windows Hello.

Windows 10 met Continuum

Alle specificaties terzijde, gaat het bij een smartphone ook om de software. De 950 draait op Windows 10, het nieuwste besturingssysteem van Windows. De verwachtingen waren hooggespannen na tegenvallende verkoopcijfers van smartphones met Windows Phone 8.1.

Windows 10 is erg gericht op gebruikers die in het ecosysteem van Microsoft zitten, met integratie van OneDrive, Skype en Word, Excel en PowerPoint. Daarom is deze telefoon het beste geschikt voor mensen die al hebben geïnvesteerd in Microsoft en hun diensten. Windows 10 zal door Universele Apps theoretisch een veel breder app-aanbod moeten krijgen. Ook wilde Microsoft Apple- en Android apps makkelijk geschikt maken voor Windows 10. Dit is tot op heden nog niet gelukt, waardoor het app-aanbod in vergelijking met Apple en Android nog redelijk beperkt is.

Continuum is een ander hoogtepunt van het toestel. Door een bijhorende dock te kopen kan je de 950 tot een volledige pc omtoveren. Koppel het dock aan een beeldscherm en je telefoon aan de andere zijde, en er verschijnt een volwassen Windows 10 op de monitor. Hier kan je Word gebruiken, browsen of Skypen, allemaal met een echt toetsenbord. Voorlopig werken alleen nog maar de Universele Apps van Microsoft op Continuum en nog geen apps van derden. Het toekomstidee dat de smartphone de pc moet vervangen is wel heel futuristisch en beschikt duidelijk over veel potentieel.

In tegenstelling tot voorgaande generaties die in veel verschillende kleuren te krijgen waren houdt Microsoft het nu maar op twee keuzes, namelijk zwart en wit. Zonder abonnement kost een Lumia 950 €600. Op zoek naar een Nokia Lumia 950 met 1 jarig abonnement? Vergelijk dan hierboven de abonnementen.

De Lumia 950 is ook verkrijgbaar in een grotere Lumia 950 XL versie.

Specificaties

Fabrikant: Nokia
Toestel: Lumia 950
Catalogusprijs: €600,-
Releasedatum: oktober 2015
Schermgrootte: 5,2 inch
Resolutie: 2560 x 1440 pixels
OS: Windows 10 Mobile
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32 GB

Nokia Lumia 950 met 1 jarig abonnement