Nokia 7 Plus aanbiedingen

Nokia 7 Plus met 1 jarig abonnement

Iedereen die de markt voor mobiele telefonie volgt kent het bijzondere verhaal van Nokia. Ooit marktleider die bekend stond om zijn onverwoestbare telefoons. Daarna dramatisch weggezakt en op het punt van vergeten gekomen. Net op tijd hebben zij met een nieuwe aandeelhouder de weg terug gevonden. De hoogste tijd om een 1 jarig abonnement met Nokia 7 Plus te nemen en je te laten verrassen...

Nokia 7 Plus eigenschappen

Natuurlijk wil je waar voor jouw geld, dus om te beginnen hebben we een aantal eigenschappen van deze smartphone voor je beschreven. Dit toestel is geïntroduceerd in januari 2018 en is 158mm hoog, 75mm breed en 8mm dik. De Nokia 7+ is voorzien van een 3800 mAh batterij, wat redelijk groot is aangezien telefoonaccu's normaal rond de 3000 mAh aan capaciteit hebben. Je kunt het toestel supersnel opladen: met Quick Charge 3.0 ondersteuning kun je de telefoon in 30 minuten voor 50% vol krijgen.

De Nokia 7 Plus heeft een schermformaat van 6 inch en is in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar. Met een schermresolutie van 2160x1080 pixels betreft het aantal pixels-per-inch (PPI) 403, waardoor je verzekerd bent van een scherp beeld met levendige kleuren.

Het besturingssysteem dat standaard op de Nokia 7+ staat is Android 8.1 Oreo met Android One. Android One is de standaard versie van Android, waarbij er geen additionele software van de fabrikant is toegevoegd. Dit zorgt er voor dat er niet onnodig opslagruimte wordt verspild aan apps die je niet gebruikt, maar bovendien kunnen Android One smartphones altijd als eerste worden geüpdatet wanneer er een nieuwe Android versie uitkomt. Wat geheugen / opslagruimte betreft zit je trouwens sowieso wel goed: de smartphone is voorzien van 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Opvallendste kenmerken Nokia 7 Plus

Door de metalen afwerking en het relatief hoge gewicht merk je direct dat je een sterke telefoon in handen hebt. Uiteraard is de voorkant van glas, maar voor de rest zou het toestel tegen een stootje moeten kunnen. Hiermee bouwt Nokia voort op het stempel 'onverwoestbaar' dat zij vroeger had. In vergelijking met die tijd is er veel veranderd. Zo kun je deze telefoon beveiligen met gezichtsherkenning en vingerafdruksensor.

Camera's

De camera's vallen op doordat de Dual cam aan de achterkant een combinatie is van gewone camera en telelens. Zo kun je zonder kwaliteitsverlies tot twee maal inzoomen. Ook opvallend en grappig is de zogenaamde Bothie modus, hiermee kun je met de camera's achter en voor tegelijk fotograferen. Na eerdere kritiek op de camera's bij andere uitvoeringen heeft men hier aangepakt. Niet in de laatste plaats door samenwerking met een oude naam in fotoland, Zeiss. Dit merk je, want in vergelijking met de concurrent is de telefoon in het donker beter. Ook het opnemen van video's is geen punt met de 4K en 30 frames per seconde instellingen. Ook is het mogelijk de achtergrond te vervagen. Deze Bokeh-instellingen zie je normaal gesproken alleen bij duurdere premium-uitvoeringen.

Uit bovenstaande blijkt dat Nokia weer terug is. De specificaties zijn goed en ook in de praktijk scoort Nokia op een aantal punten beter dan de (veel) duurdere concurrentie. Een 1 jarig abonnement met Nokia  7 Plus is dan ook een prijspakker. Kijk zelf maar.

Specificaties

Fabrikant: Nokia
Toestel: 7 Plus
Catalogusprijs: €350,-
Releasedatum: februari 2016
Schermgrootte: 6 inch
Resolutie: 2160 x 1080 pixels
Android versie: 8.1
Accu capaciteit: 3800 mAh
Werkgeheugen: 4 GB
Opslag: 64 GB

Nokia 7 Plus met 1 jarig abonnement