DoorDe Redactie / Aankondigingen / 0 Commentaren

Apple introduceert 3 nieuwe iPhones: iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Nieuwe iPhones

Het najaar is altijd een belangrijk moment voor de Apple liefhebbers. Niet alleen komen er dan meestal nieuwe modellen uit, er worden ook nog eens nieuwe iPhones aangekondigd. Voor sommige is dat belangrijk nieuws omdat de keuze voor een abonnement er vanaf hangt. Je kunt bijvoorbeeld door de aankondiging van je droomtoestel kiezen voor een 1 jarig abonnement zodat je het nieuwe toestel ook direct weer kunt aanschaffen. Ook in 2018 werden er in weer nieuwe iPhones aangekondigd. Apple heeft inmiddels medegedeeld dat er maar liefst drie nieuwe toestellen gaan verschijnen. Maar over welke iPhones gaat het dan eigenlijk en wanneer kunnen we deze precies verwachten? Hieronder lees je er alles over!

iPhone XS

Apple iPhone XSDe iPhone XS beschikt over een OLED-scherm van 5.8-inch en zal vanaf het najaar van 2018 in de winkel te koop zijn. Het nieuwe model iPhone is gebaseerd op de reeds bestaande en zeer populaire iPhone X. Er zijn natuurlijk wel een paar verbeteringen aan het toestel aangebracht. Het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde als zal dit model ook in goudkleurige uitvoering beschikbaar zijn. Er is een stalen rand rondom het scherm aangebracht voor een betere bescherming. Aan de achterkant is de XS voorzien van een dubbele camera en aan de voorkant is een TrueDepth-camera ingebouwd.

De home knop is verdwenen, in plaats daarvan kan het toestel ontgrendeld worden met Face ID. De XS is nog waterbestendiger geworden en vooral aan de binnenkant zijn veel verbeteringen te vinden. Er is een nieuwe A12 Bionic-chip ingevoegd met een 4-core GPU en 6-core CPU. Daarbij is een uitstekende verdeling gemaakt tussen energiezuinige cores en snelle cores. Het is trouwens de allereerste 7-nanometerchip die maar liefst de helft keer zo snel is als de A11. De iPhone XS zal in Nederland rond de 1150 euro kosten.

iPhone XS Max

Wanneer je van een grote iPhone houdt, kun je het beste kiezen voor een iPhone XS Max in combinatie met een 1 jarig abonnement. Deze smartphone is net als de XS een verbeterde versie van de iPhone X. Het verschil is dat de XS Max een stuk groter is. De smartphone beschikt bijvoorbeeld over een 6.5-inch OLED-scherm. Daarnaast zijn de schermranden ene stuk smaller. Het wordt door Apple gepresenteerd als het absolute topmodel van het jaar 2018. Ergens in het najaar van dat jaar zal de smartphone in de winkel te koop zijn. De prijs zal, uitgaande van een model met 64GB rond de 1260 euro liggen. Het verschil met de iPhone XS is voornamelijk het uiterlijk. Aan de binnenkant zijn beide smartphones vrijwel identiek. Het scherm beschikt over 2688 bij 1242 pixels en 458 ppi. Het fijne van het scherm is bovendien dat het ondersteuning biedt voor HDR10 en Dolby Vision.

iPhone XR

Apple iPhone XR met 1 jarig abonnementDe derde smartphone die tijdens het Apple Event werd aangekondigd is de iPhone XR. Ook dit toestel zal in het najaar verschijnen en het is nóg groter dan de XS Max. Het toestel beschikt namelijk over een Lcd-scherm van maar liefst 6.1 inch. Daarnaast heeft de smartphone Face ID. Eigenlijk kun je deze smartphone ook zien als de minder dure versie van de iPhone X.

Het design ziet er grotendeels hetzelfde al zijn er drie belangrijke verschillen. De iPhone XR heeft geen 3D Touch, geen dubbele camera én geen OLED-scherm. Dit zal er uiteraard wel voor gaan zorgen dat de iPhone een stuk goedkoper is. De prijs van de iPhone XR met 64GB zal ongeveer 860 euro zijn.

Wil je een van deze nieuwe iPhone modellen bestellen? Zeer binnenkort zullen we aanbiedingen voor deze iPhones met 1 jarig abonnement op onze website plaatsen.

iPhone 6s
DoorDe Redactie / Geruchten / 0 Commentaren

Er gaan al geruime tijd geruchten rond over de Force Touch technologie in de iPhone 6s. Er zijn nu dan ook eindelijk hints opgedoken aan de softwarekant. Bronnen hebben aan 9to5Mac laten weten dat iOS 9 ondersteuning geeft voor Force Touch. Met de nieuwe technologie krijgt iPhone 6s een totaal nieuwe interface waardoor het op een compleet nieuwe manier te bedienen is.

Force Touch voelt hoe hard je op het display drukt en daardoor kan deze technologie harde en zachte tikken onderscheiden. De speciale druksensor is op dit moment al geintegreerd in de Apple Watch en de trackpad van de nieuwe MacBook 12-inch en de vernieuwde MacBook Pro.

De bronnen van 9to5Mac hebben gemeld dat applicatie ontwikkelaars apps met Force Touch kunnen gaan ontwikkelen voor iOS 9. Door apps te ontwikkelen met deze technologie kan de applicatie ontwikkelaar knoppen weglaten en vervangen voor een harde of zachte tik. Uit de mededelingen kunnen we wel opmaken dat de iPhone 6s uitgerust gaat worden met deze innoverende technologie.

Andere aanpassingen in iOS 9

Met de komst van iOS 9 in het najaar wil Apple ook heel graag Apple Pay verder uitrollen, maar dit lijkt nog wel heel bescheiden te gaan. Apple concentreert zich namelijk eerst op Canada om daar alles rond te krijgen met Apple Pay. Het is nog totaal onbekend wanneer Apple Pay in Nederland te gebruiken zal zijn.

Apple gaat ook het toetsenbord aanpakken. Het nieuwe toetsenbord is langer en krijgt extra knoppen zoals portretmodus. Door het toetsenbord aan te passen zal de shift knop op het toetsenbord voor een stuk minder verwarring zorgen.

Imessage zal ook door Apple op een aantal vlakken verbeterd gaan worden. Je kunt in iOS 9 mogelijk aangeven wie een leesbewijs mag ontvangen en wie niet. Daarnaast worden chatgroepen duidelijker en logischer in gebruik. Er wordt zelfs gesproken over het verwijderen van Game Center in iOS 9 maar er is nog niet definitief over besluiten.

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen vanaf de fabriek draaien op iOS 9. Heb je nog een ouder model in je bezit en bevalt het toestel nog goed dan is iOS 9 waarschijnlijk in september te downloaden als iOS 9 jou generatie van de iPhone nog ondersteund.

DoorDe Redactie / Statistieken / 0 Commentaren

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Distimo blijkt dat in tegenstelling tot wat veel mensen waarschijnlijk denken, met name de gratis applicaties in applicatiewinkels de meeste inkomsten genereren. Over de Apple App Store en Google Play Store gemiddeld gezien komt namelijk maar liefst 95% van de inkomsten uit zogenaamde freemium applicaties. De resterende procenten worden gedeeld door betaalde applicaties en betaalde applicaties met in-app aankopen.

Freemium applicaties zijn dus gratis om te downloaden en meestal ook verder gratis om te spelen. Echter is het in de applicaties mogelijk om extra functionaliteiten te kopen zoals nieuwe levels, powerups of bijvoorbeeld levens. De bekendste en tevens meest verdienende freemium applicatie is Candy Crush Saga.

We verwachten dat door dit soort onderzoeksresultaten nog meer ontwikkelaars het freemium verdienmodel zullen kiezen. Dit is positief voor ons consumenten omdat er dan nog meer applicaties gratis gedownload kunnen worden.

Digitaal declareren met Klippa
DoorDe Redactie / Apps / 0 Commentaren

Dagelijks komen er talloze nieuwe apps online in voornamelijk de Google Play Store en Apple App Store. Zo nu en dan zetten we een van deze apps in het zonnetje, omdat de app zeer goed in elkaar zit of simpelweg een probleem in ons dagelijks leven kan oplossen. Dit laatste is dit keer het geval met de Klippa App. Deze app heeft namelijk als doel het verminderen van papieren betaalbewijzen. Aangezien wij ook op ons bureau een hele stapel hebben liggen en toch regelmatig een betaalbewijs kwijtraken voor ons echt een uitkomst.

Het komt nu namelijk regelmatig voor dat we door een verloren bon niet meer in aanmerking komen voor garantie, als ZZP’ers een aankoop niet meer kunnen aftrekken bij de belastingdienst of een declaratie niet meer kunnen indienen bij de baas. Voor al deze situaties heb je immers een bon nodig. Toegegeven, misschien zijn wij bij 1jarigabonnement.nl ook niet de meest geordende personen. Toch denken we dat zelfs voor meer geordende mensen Klippa en digitaal declareren echt een uitkomst kunnen zijn. Klippa slaat al je betaalbewijzen namelijk op in de cloud. Zo kun je er vanaf je telefoon, tablet en computer altijd bij als je internet hebt. Je map of bureau vol met betaalbewijzen kan dus de deur uit (laat het bureau zelf wel staan). Bovendien is het veel eenvoudiger om een bon terug te vinden als je hem nodig hebt. De Klippa app verveeld bonnetjes namelijk in mappen (digitaal) en heeft een handige zoekfunctie. Zoek je dus net die ene bon die je nog moet declareren, dan is dat met Klippa een stuk sneller geregeld.

De Klippa app is nu te downloaden voor Android en IOS. Binnenkort schijnt er alweer een grote update aan te komen waardoor de app uit de beta kan en er nog meer handige functionaliteiten in zullen komen.

iPhone winst
DoorDe Redactie / Statistieken / 0 Commentaren

Sinds het moment dat Apple het scherm van de iPhone heeft vergroot, loopt het storm bij de Amerikaanse techgigant. Nog nooit heeft het bedrijf uit Cupertino, Californie zoveel iPhones verkocht. In het laatste kwartaal van 2014 zorgde het ongelooflijke succes van de iPhone al voor een gigantische winst voor Apple, maar het houdt niet op want ook in het eerste kwartaal van dit jaar heeft het bedrijf een flink hogere winst geboekt dankzij een sterke stijging van het aantal verkochte iPhones.

In vergelijking met een jaar eerder heeft Apple in het eerste kwartaal een stijging van 33 procent gerealiseerd van de nettowinst. De nettowinst is uitgekomen op 13,6 miljard dollar (12,5 miljard euro). De omzet van de techgigant steeg met ruim 27 procent naar 58 miljard dollar. Het aantal verkochte iPhones in het eerste kwartaal was 61,2 miljoen, een stijging van 40 procent. Apple doet voornamelijk goede zaken in China. Deze groeimarkt kan eindelijk de iPhone kopen nu Apple alle licenties binnen heeft.

Apple stoot Samsung van de troon in China

Dat Apple buitengewoon goede zaken doet in China blijkt uit de cijfers van het eerste kwartaal. Het marktaandeel van Apple is in China 14,7 procent. Dit is een stijging van ruim 62 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het marktaandeel van Samsung heeft juist een vrijeval gemaakt en zakte naar 9,6 procent.

In China verkoopt voornamelijk de iPhone 6 Plus ontzettend goed, al heeft Apple niets te klagen over de verkoop van de iPhone 6. Het is ongelooflijk dat Apple nog steeds zoveel iPhones weet te verkopen, ondanks dat vrijwel alle smartphone fabrikanten onlangs een nieuw vlaggenschip heeft onthuld.

Toekomstperspectief

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn al geruime tijd verkrijgbaar en ze zullen in de komende maanden nog steeds goed verkocht worden, maar vanaf juli zullen ook heel veel consumenten wachten met het aanschaffen van een nieuwe Apple smartphone. Dit komt omdat Apple in het najaar waarschijnlijk de opvolgers gaat onthullen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Analisten verwachten dat Apple de volgende generatie in augustus of september gaat presenteren.

Samsung Galaxy S6 (Edge)
DoorDe Redactie / Statistieken / 0 Commentaren

Samsung heeft zich zelf als doel gesteld om in totaal 70 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te gaan verkopen. Dit komt neer op 7,7 miljoen exemplaren per maand. Het zal een hele opgave zijn voor Samsung, maar het is niet onmogelijk. Afgelopen week heeft een topman bij Samsung laten weten aan The Korea Times dat Samsung zich zelf dit aantal ten doel heeft gesteld.

Iedereen is lovend over de twee nieuwe toestellen van Samsung en dat is volkomen terecht want zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge zijn indrukwekkend. Dat moest ook wel na de teleurstellende verkoop van de Galaxy S5. Met de twee nieuwe toestellen herpakt Samsung zich volledig en ziet het Zuid-Koreaanse bedrijf de toekomst weer rooskleurig tegemoet.

De verkoop van de nieuwe high-end smartphones van Samsung gaan als een tierelier. Op de release dag stonden er in Nederland zelfs enkele flinke rijen voor winkels die de twee toestellen gingen verkopen. Analisten hebben voorspeld dat Samsung dit jaar 55 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te samen gaat verkopen. Het is daarom onduidelijk of Samsung bedoelt om alleen dit jaar al 70 miljoen exemplaren te verkopen of tot de release van de Samsung Galaxy S7. Het opvallende aan het succes van de Galaxy S6 is dat de S6 Edge het voornamelijk goed doet en hier heeft Samsung zich lelijk op verkeken, want de levertijd loopt alsmaar op omdat de vraag hoger ligt dan het aanbod.

Verkoop Galaxy S6 valt tegen in Zuid-Korea

Ondanks dat Samsung heeft aangegeven dat het verwacht 70 miljoen exemplaren te gaan verkopen, is de nieuwe Galaxy S6 in het thuisland niet populair. De verkoopcijfers vallen vies tegen in Zuid-Korea, ondanks de goede berichten uit het buitenland. Tot nu toe heeft Samsung slechts 200.000 exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te samen verkocht in het thuisland en dat is Samsung niet gewend.

Volgens een lokale retailer zijn de consumenten in Zuid-Korea afwachtend. De consumenten vinden de Galaxy S6 en S6 Edge nog te prijzig en wachten af tot het moment de telecomproviders meer korting geven op e smartphone met abonnement. Doorgaans wordt een Samsung smartphone in de aankomende maanden steeds goedkoper en hebben de consumenten het slim bekeken om te wachten met de aanschaf van een nieuwe smartphone.

In Nederland verkopen de nieuwe smartphones als een trein. Ze zijn niet aan te slepen. Bij heel veel winkels is er al sprake van een levertijd voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Huawei smartphones
DoorDe Redactie / Aankondigingen / 0 Commentaren

Nu Huawei voet aan de grond heeft gekregen in Europa verlegt het Chinese bedrijf zijn grenzen. Het bedrijf heeft namelijk nu zijn zinnen gezet op de Amerikaanse smartphonemarkt, althans dat heeft CEO van Huawei USA laten weten in een interview aan Greenbot.

Het Chinese smartphone merk heeft 2014 afgesloten als op vier na grootste smartphonefabrikant van de wereld. Huawei heeft genoegen moeten nemen met deze plek omdat het Samsung, Apple en Lenovo voor zich moest dulden. Huawei wil graag Lenovo van de derde plaats stoten en daarom moet het bedrijf nu de Amerikaanse smartphonemarkt veroveren.

In het interview aan Greenbot heeft CEO Xu laten weten dat Huawei in 2015 de Amerikaanse markt wil veroveren met kwalitatief goede smartphones tegen een betaalbare prijs. Het is de droom van elke smartphonefabrikant om de Amerikaanse markt te veroveren en dat lukt je niet zomaar eventjes. Het is de vraag of Huawei de Amerikaanse markt kan veroveren met de Huawei P8 en P8 Max.

Normaliter zijn Amerikanen heel eenkennig als het gaat om een smartphone. Als een persoon een Apple smartphone heeft zal hij of zij niet snel overstappen op een Huawei P8, want Amerikanen zijn enorm merkentrouw. Maar zeg nooit nooit dat het Huawei niet gaat lukken om de Amerikaanse markt te veroveren want iedereen lachte Huawei ook uit toen ze zeiden dat ze de Europese markt wilden gaan veroveren.

Onlangs aangekondigde Huawei P8 niet interessant genoeg

De smartphones van Huawei zijn ten alle tijden van uitstekende kwaliteit en zijn ook nog eens betaalbaar. In Nederland zijn wij ontzettend gevoelig voor goedkope smartphones met een uitstekende kwaliteit, maar in Amerika zal dit totaal anders zijn. In het land van the American dream wil iedereen alleen het beste van het beste en eerlijk is eerlijk dat krijg je niet als je de Huawei P8 koopt.

De smartphone heeft goede specificaties maar het komt niet in de buurt van de Samsung Galaxy S6 en iPhone 6 Plus. De Huawei P8 zal gewoon niet interessant genoeg zijn voor de Amerikaanse markt. Zelfs de uit de kluiten gewassen Huawei P8 Max met zijn 6,8 inch beeldscherm zal niet interessant genoeg zijn, ondanks dat iedere Amerikaan altijd alles super groot wil hebben. De Huawei P8 en P8 Max zijn in Nederland verkrijgbaar voor respectievelijk 499 en 549 euro.

Telecom providers
DoorDe Redactie / Tips / 0 Commentaren

De afgelopen maanden is er verschrikkelijk veel over verschillende providers in de media verschenen. Het toppunt is misschien wel het telkens terug kerende nieuws omtrent de inmiddels afgeronde fusie tussen UPC en Ziggo. Er ging bijna geen dag voorbij of er was wel weer een storing of klanten die geen televisie, internet of telefonie meer hadden omdat het een en andere bij de provider verandert was.

Gelukkig zijn al deze perikelen nu weer voorbij en kan de orde van de dag weer aangehaald worden en dat is dat nog steeds meer dan de helft van alle Nederlanders te veel betalen voor televisie, internet en telefonie. Als je te veel betaalt voor deze zaken zal je waarschijnlijk denken dat je beter kunt overstappen naar een alles-in-1 pakket, maar dat is ook een fabel. De providers weten het alles-in-1 pakket heel goed te verkopen, toch is zo’n dergelijk pakket helemaal niet goedkoper. Tenminste als je niet van alle diensten in het alles-in-1-pakket gebruik maakt.

Veel Nederlanders sluiten een alles-in-1 pakket af en kijken niet eens naar de inhoud ervan. Wat heb je aan telefonie als je toch alleen maar dagelijks belt met je over hippe iPhone 6 Plus of wat heb je aan 200mb/s download snelheid als je internet alleen gebruikt voor het bezoeken van websites en e-mails versturen. We hebben het nog niet gehad over het aantal televisie zenders dat je bij een alles-in-1 pakket krijgt maar liefst 115+ zenders. Je kan toch echt maar na 1 zender kijken.

Wat wij willen zeggen is dat je zelfs op een alles-in-1 pakket ontzettend veel kunt besparen. Veel mensen kiezen blindelings voor een pakket omdat deze wordt aanbevolen door de provider, maar kijk altijd bij het afsluiten van een dergelijk pakket naar je eigen wensen. Als je het alles-in-1 pakket afstemt op je persoonlijke wensen dan kun je heel veel meer besparen dan wanneer je bij verschillende providers de diensten afneemt.

Heb je bijvoorbeeld geen telefonie nodig dan kun je ook altijd nog kiezen voor een pakket waarbij je alleen internet + televisie afneemt. Je bespaart dan alweer kosten op het alles-in-1 pakket.

HTC One M9
DoorDe Redactie / Aankondigingen / 0 Commentaren

HTC One M9 specificaties gelekt

Via de Duitse website Cyberport.de zijn per ongeluk de specificaties en het uiterlijk van de HTC One M9 bekend geworden. Korte tijd was het toestel daar inclusief specificaties te vinden, inmiddels is het toestel van de website gehaald. HTC kondigt het toestel officieel pas aan op 1 maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Zoals we kunnen verwachten van een opvolger van de HTC One M8 is ook de M9 kwalitatief erg goed. Dit nieuwe vlaggenschip krijgt volgens de gelekte specificaties een 5 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Natuurlijk draait het toestel op Android, bij de release zal dit versie 5.0 zijn met HTC Sense 7.0 als custom software. Het geheel werkt op een Snapdragon 810 processor met 2Ghz en 3 GB RAM-geheugen. Een SD kaart zal bij deze telefoon niet meer nodig zijn door het ingebouwde geheugen van 32GB. De telefoon zal met haar 2900mAH batterij net als andere smartphones ongeveer een dag meegaan. De camera aan de voorkant is met 4 megapixels beter dan we gewend zijn van andere toestellen, ook de normale camera is met 20 megapixels van zeer goede kwaliteit.

Wat betreft prijs is er nog niet veel bekend over het toestel. Op Cyberport.de werd 749 euro genoemd als prijs zonder abonnement. Zodra de prijs van een HTC One M8 abonnement bekend is, zal deze hier te vinden zijn.

Apple iPhone 6
DoorDe Redactie / Geruchten / 0 Commentaren

Op basis van anonieme bronnen lijkt het erop dat Apple met 2 versies van de iPhone 6 komt. Het gaat hierom om een versie met 5,5 inch scherm en een versie met een scherm van 4,7 inch. De geruchten gaan dat de iPhone 6 met 5,5 inch scherm iets later op de markt zal komen maar wel in de maand september netzoals de 4,7 inch versie van de iPhone 6. Deze vertraging komt door problemen in de productie van de telefoon, hierdoor kan het zijn dat hij beperkt beschikbaar is tijdens de release.

De iPhone 6 zal een zogenoemd 2,5D scherm hebben, dit wil zeggen dat het scherm over de randen van de telefoon gebogen zal zijn. Dit geeft allemaal nieuwe mogelijkheden aan de telefoon waarbij je kunt denken aan notificaties op de rand van je scherm. Of dit daadwerkelijk zo is bij de iPhone 6 is nog niet bevestigd. De iPhone 6 zal ten opzicht van zijn voorganger de iPhone 5S dunner zijn en de randen zullen ronder zijn.