Motorola Moto Z aanbiedingen

Motorola Z met 1 jarig abonnement

De Moto Z heeft een unieke kijk op de functie als smartphone zijnde. Motorola brengt de Moto Z, de opvolger van de Moto X Style, namelijk met verschillende modules uit. Hiermee kan je erg gemakkelijk de functionaliteit van de Moto Z uitbreiden. Dit brengt de visie van een modulaire smartphone weer een stap dichterbij. Maar ook zonder modules is de Moto Z een uitstekende smartphone met high-end specificaties.

Eigenschappen Motorola Moto Z

Waar Motorola vorige jaren de beste specificaties links liet liggen, daar is het onder de hoede van Lenovo meer bezig om de snelste en krachtigste onderdelen in een smartphone onder te brengen. Er is natuurlijk een reden waarom Lenovo heeft besloten om van de Moto X naam af te wijken, en twee letters verder in het alfabet te gaan.

De specificaties liegen er dan ook niet om. Ten eerste is het scherm weer een Amoled-exemplaar, net zoals dit bij de Moto X(2013) was. Daarnaast is de resolutie net als vorig jaar qHD, waardoor het scherm zowel scherp als kleuren op een mooie manier weergeeft. Motorola heeft ook weer veel aandacht aan de camera besteed. Dit jaar is er een 13 megapixel exemplaar aanwezig, met een grote sensor en pixelgrootte voor betere foto's in schemerige omstandigheden. Fabrikanten gaan niet meer voor de meeste megapixels, maar voor de beste sensoren. Motorola is met de Moto Z hier geen uitzondering op. Filmen in 4K behoort ook tot de mogelijkheden. De front-facing camera heeft een flitser en heeft 5 megapixels.

De kracht komt van de bekende Snapdragon 820, de krachtigste processor van Qualcomm op dit moment. In combinatie met 4GB werkgeheugen en de lichte software van Motorola is de Moto Z een erg vlotte telefoon. Ruimtetekort zal je ook niet snel krijgen, met standaard 32GB aan intern geheugen. Dit is ook nog uit te breiden met een sd-kaartje. USB Type C en een vingerafdrukscanner zijn er ook aanwezig, zoals de meeste vlaggenschepen hebben in 2016. De 3.5 mm poort voor het aansluiten van je hoofdtelefoon ontbreekt daarentegen wel. Door de geringe dikte was hier geen plaats meer voor. Je moet dus over via bluetooth audio gaan beluisteren, of via een adapter via de USB Type C poort.

Modulariteit met Moto Mods

Tot zover weinig bijzonders. Wat wel bijzonder is, is de dikheid van de Moto Z, of beter gezegd: het gebrek daaraan. De Moto Z is slechts 5 millimeter dun. Om dan nog een 2600 mAh grote accu in zo�n dunne metalen body te plaatsen is een knappe prestatie van Motorola. Natuurlijk zal zonder modules de Moto Z relatief kort meegaan met de accu.

Maar daarvoor heeft Motorola de oplossing bedacht: Moto Mods. Met de Moto Mods kan je via een magnetisch systeem makkelijk modules op en van je smartphone monteren. Voordeel: je hoeft je telefoon niet opnieuw op te starten, zoals het bij LG met de G5 wel moet om modules te wisselen. Je klikt de module als een soort hoesje over de smartphone heen en hij blijft magnetisch zitten.

Er zijn op dit moment drie verschillende modules aangekondigd door Motorola, maar er liggen nog meer in het verschiet aldus Motorola. De eerste Moto Mod is misschien wel de handigste: een accumodule. Eenmaal gemonteerd heb je de beschikking over een accu van 2200 mAh. Niet gering, waardoor de Moto Z ineens een stuk langer met de accu kan doen. De dikte van de smartphone wordt wel 6 millimeter meer. Daarnaast is er de Insta-Share projector. Dit is een kleine projector waarmee je multimedia kan projecteren. Deze Moto Mod heeft een capaciteit van 1100 mAh waardoor je deze een uur kan gebruiken zonder de accu van de Moto Z te hoeven aanspreken. Ten slotte is er de JBL SoundBooster: een speaker met twee luidsprekers van 3 watt, die een stuk beter klinken dan de gewone smartphonespeakers. Handig voor bijvoorbeeld feestjes!

Software: nog steeds van Motorola

Sinds Motorola onder Lenovo valt is er duidelijk geworden dat Lenovo hun eigen Androidskin en de implementatie van Motorola wil samenvoegen. Waar Lenovo bekend staat om hun verregaande veranderingen aan Android, zoals onder andere Huawei ook doet, doet Motorola precies het tegenovergestelde: zij veranderen zo min mogelijk aan Android om de ervaring zo vloeiend en simpel mogelijk te houden. Gelukkig is de Moto Z nog voorzien van de echte Motorola-Android: een paar handige apps zoals Active Display of Moto Voice helpen je onder andere bij het besparen van batterij in verschillende situaties. Het updatebeleid is onder Lenovo helaas wel een stuk minder goed geworden. Een update naar Android Nougat komt er natuurlijk wel aan, maar het is de vraag hoe snel dit gaat.

De Moto Z gaat waarschijnlijk niet goedkoop worden om prepaid te kopen, al is op dit moment van schrijven de definitieve prijs nog niet bekend. Houd wel rekening rond de €650,- euro kwijt te zijn, en daar zitten de diverse Moto Mods nog niet bij. Voor een 1 jarig abonnement kan je ook nog altijd kiezen om niet in 1 keer al het geld kwijt te zijn. De Moto Z met 32GB komt wel naar Europa, over de 64GB is dit nog niet bekend. Ten slotte kan je de Moto Z in het zwart en goud kopen. Moto Maker is tot op heden nog niet beschikbaar in Nederland.

Specificaties

Fabrikant: Motorola
Toestel: Moto Z
Catalogusprijs: €650,-
Releasedatum: juni 2016
Schermgrootte: 5,5 inch
Resolutie: 2560 x 1440 pixels
Android versie: 8.0
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 4 GB
Opslag: 32 GB

Motorola Moto Z met 1 jarig abonnement