Motorola Moto X Play aanbiedingen

Motorola Moto X Play met 1 jarig abonnement

Voor het eerst heeft Motorola twee toestellen aangekondigd in de high-end X lijn. De Moto X Style is er voor diegene die het beste van het beste willen. Diegene die een solide telefoon wil met goede specificaties, maar niet bereid is €500 uit te geven aan een smartphone, heeft een uitstekende keuze aan de Moto X Play.

Motorola X Play specificaties

Een enorme accu met een uitstekende camera
De twee eigenschappen die meteen naar voren springen bij de Moto X Play zijn de enorme accu en een erg goede camera. Motorola stond op beide gebieden als ondermaats bekend, en het heeft met de Moto X Play beide zaken aangepakt. De camera is dezelfde als de Moto X Style, het toptoestel van Motorola. Met maar liefst 21 megapixels kan met gemak de scherpste foto's maken. Ook met de sensor is niks mis, waardoor deze Moto X Play de beste Motorola ooit is op het gebied van foto's en weerstand kan bieden aan onder andere de uitstekende camera's van LG en Samsung.

De accu is ook een veelgeprezen onderdeel van de Moto X Play. 3630 mAh bedraagt de batterij. In combinatie met een 5.5 inch Full HD scherm en een zuinige maar krachtige Snapdragon 615 kan de accu makkelijk twee dagen meegaan, en met wat minder gebruik zelfs drie dagen. Voor een telefoon in deze prijsklasse is dat ongeëvenaard goed. Mocht je accu leeg zijn, dan kan met turbo charging in 15 minuten tot 8 uur gebruik toevoegen, zo claimt Motorola. De turbocharger wordt standaard niet meegeleverd en zal je los moeten kopen.

De Snapdragon 615 is niet de meest krachtige processor die verkrijgbaar is, maar wel een chip die alle taken momenteel aankan. Of het in de toekomst ook nog de meest grafisch intensieve games aankan is nog de vraag, dus als je een heavy user bent is deze smartphone niet geschikt voor jou. Voor alle andere gebruikers is de 615 krachtig zat. Met 2GB werkgeheugen is multitasken ook moeiteloos te doen met de Moto X Play. Wil je het interne geheugen van 16GB uitbreiden met een sdkaart dan kan dit ook nog. Zeker in combinatie met Android 6, waarbij je het sdkaartje kan toevoegen aan je interne geheugen om een groot geheugen te creëren, is dit een handige functie.

Software: standaard Android

Wil je voorzien zijn van een vloeiende en een geüpdatet versie van Android, dan ben je aan het goede adres bij Motorola. Motorola brengt namelijk weinig tot geen veranderingen aan in Google's versie van Android.

Active Display, waarbij je je notificaties in een snelle blik te zien krijgt als je je telefoon oppakt, en Moto Display, waarbij je telefoon automatisch op stil wordt gezet in bijvoorbeeld een vergadering of je berichten worden voorgelezen als je aan het autorijden bent, zijn enkele apps die Motorola toevoegt aan Android. Het uiterlijk is identiek aan stock Android, de versie die je ook op Nexus smartphones vind. De Moto X Play heeft zijn update naar Android 6.0 Marshmallow al ontvangen, waardoor het weer helemaal up-to-date is. Met Doze, een functie in Android Marshmallow waarbij achtergrondprocessen worden uitgeschakeld als je telefoon niet actief is, is de accuduur nog langer dan voorheen geworden.

Onder de indruk van de Moto X Play? De prijs is misschien nog het meest indrukwekkende aspect van deze smartphone: €350. Je kan kiezen uit een zwarte of witte versie. Wil je de Moto X Play in combinatie met een eenjarig abonnement bestellen, check dan vooral bovenstaande deals.

Specificaties

Fabrikant: Motorola
Toestel: Moto X Play
Catalogusprijs: €350,-
Releasedatum: augustus 2015
Schermgrootte: 5,5 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 7.0
Accu capaciteit: 3620 mAh
Werkgeheugen: 2 GB
Opslag: 16 GB

Motorola X Play met 1 jarig abonnement