Motorola Moto G4 aanbiedingen

Motorola G4 met 1 jarig abonnement

De Motorola Moto G4 is de eerste smartphones die volledig onder Lenovo is ontwikkeld en uitgebracht. De naamgeving is in ieder geval al verandert: geen Moto G (2016), maar simpelweg Moto G4. De G4 is de opvolger van de Moto G (2015) en het vierde toestel in de populaire Moto G-series. De G4 maakt deel uit van de bekende mid-range Moto G series, het best verkochte model van Motorola. Nu Motorola onder Lenovo valt, is het zaak om van de G4 ook een succes te maken.

Eigenschappen Motorola Moto G4

Waar Lenovo een solide stap vooruit heeft gezet is op het gebied van specificaties. Het scherm heeft de stap naar Full-HD gemaakt. De schermgrootte is ook meegegroeid naar 5.5 inch. Daarnaast is de processor in plaats van een Snapdragon 410 nu een Snapdragon 617, dezelfde chip die we ook vinden in de HTC One A9. De Snapdragon 617 is zelfs een stapje sneller dan de Moto X Play van vorig jaar. Hiermee kan de Moto G4 zich op het gebied van kracht meer dan prima meten met de concurrentie. In deze prijsklasse is het gebruik van een Snapdragon 600 processor nog relatief zeldzaam, een pluspunt voor de Moto G4. In combinatie met de 617 is er 2GB werkgeheugen aanwezig, waardoor je altijd genoeg kracht tot je beschikking hebt. Met erg grafische intensieve games zal de G4 hier en daar wat moeite hebben, maar voor de rest kan hij alle taken met gemak aan.

Je kan de hele dag doen met G4 door de accu van 3000 mAh. In combinatie met de zuinige Snapdragon 617 chip en het Full-HD scherm zal je minimaal een dag met de accu vooruit kunnen. Mocht je G4 toch leeg zijn, dan kan je via Turbo Charging 6 uur accu in een kwartiertje bijtanken, aldus Motorola.

Het interne geheugen heeft ook een stap vooruit ontvangen tegenover vorig jaar: van 8GB naar 16GB. Uitbreiding via een micro-sd kaartje tot een maximum van 128GB behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Sterke punten

De camera is net als vorig jaar 13 megapixel, en de front-facing camera bedraagt 5 megapixel. Er is wel laser-autofocus toegevoegd voor het versneld scherpstellen op objecten. Sinds de camera op de Moto G (2015) al voor zijn prijsklasse prima was, is hier dan ook niet veel aan verandert.

Ook de aanwezigheid van een niet-aangepaste versie van Android Marshmallow blijft een sterk punt van de Moto G4. Lenovo heeft aangegeven dat het in de toekomst zijn eigen skin van Android en die van Motorola wil samenvoegen, maar dit is bij de Moto G4 nog niet het geval. Het resultaat is een zo goed als stock Android ervaring, waarbij er geen bloatware of crapware wordt meegeleverd. Het updatebeleid van Motorola onder Lenovo is wel minder geworden afgelopen jaar, dus hoe snel de Moto G4 de update naar Android N ontvangt blijft nog even afwachten.

Verder blijft de Moto G4 waterbestendig, maar hij is niet zoals de Moto G (2015) ip67 certified. Een andere verandering aan de behuizing is de toevoeging van metaal aan de randen. Dit moet voor een meer premium gevoel zorgen. Gezien de metalen behuizingen van Chinese concurrenten geen overbodige luxe. De achterkant blijft van het bekende stroeve materiaal, waardoor de telefoon niet snel uit je handen of van een tafel glijdt.

De Moto G4 is in twee kleuren te krijgen: zwart en wit. Helaas is Motomaker nog niet beschikbaar in Nederland. Je kan altijd nog de verwisselbare achterkant vervangen door een andere kleur.

De prijzen zijn iets gestegen tegenover de Moto G (2015), maar als je ziet wat je hier voor terugkrijgt blijven de prijzen erg scherp. De Moto G4 is vanaf €230 te krijgen. De G4 is vanaf half juni in de Benelux te verkrijgen. Wil je de Moto G4 in combinatie met een 1 jarig abonnement, scroll dan naar boven voor de beste deals van 1 jarige abonnementen.

Specificaties

Fabrikant: Motorola
Toestel: Moto G4
Catalogusprijs: €240,-
Releasedatum: mei 2016
Schermgrootte: 5,5 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 7.0
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 2 GB
Opslag: 16 GB

Motorola Moto G4 met 1 jarig abonnement