Motorola Moto G4 Plus aanbiedingen

Motorola G4 Plus met 1 jarig abonnement

De Motorola Moto G4 Plus is het luxere broertje van de Moto G4. Deze twee smartphones zijn de eerste smartphones die volledig onder Lenovo zijn ontwikkeld en uitgebracht. De G4 Plus is een nieuw model van Motorola, maar qua specificaties is hij te vergelijken met de duurdere Moto X Play van vorig jaar.

Eigenschappen Motorola Moto G4 Plus

De specificaties van de G4 Plus zijn grotendeels hetzelfde als de Moto G4. Het scherm is Full-HD met een pixeldichtheid van 401. De schermgrootte is 5.5 inch. Daarnaast is de processor een Snapdragon 617, dezelfde chip die we ook vinden in de HTC One A9. De Snapdragon 617 is zelfs een stapje sneller dan de Moto X Play van vorig jaar. In combinatie met de 617 is er 2GB werkgeheugen aanwezig, waardoor je altijd genoeg kracht tot je beschikking hebt. Met erg grafische intensieve games zal de G4 Plus hier en daar wat moeite hebben, maar voor de rest kan hij alle taken met gemak aan.

Je kan de hele dag doen met G4 Plus door de accu van 3000 mAh. In combinatie met de zuinige Snapdragon 617 chip en het Full-HD scherm zal je minimaal een dag met de accu vooruit kunnen. Mocht je G4 Plus toch leeg zijn, dan kan je via Turbo Charging 6 uur accu in een kwartiertje bijtanken, aldus Motorola.

Het interne geheugen bedraagt standaard 16GB. Uitbreiding via een micro-sd kaartje tot een maximum van 128GB behoort ook nog tot de mogelijkheden. Via Android Marshmallow kan je ook instellen dat je sd-kaartje wordt toegevoegd aan het interne geheugen zodat je ��n groot intern geheugen hebt waar je apps op kan installeren. Een snel sd-kaartje is dan wel aan te raden, anders vertraag je de algehele ervaring.

Verschillen met de Moto G4

De Moto G4 Plus is niet, zoals de naam suggereert, een grotere variant van de Moto G4. De Plus duidt op een aantal verbeteringen in de specificaties. Ten eerste is de camera verbetert, waarbij er nu de beschikking is over 16 megapixels. In de bekende DxOMark benchmark voor het testen van een camera, komt de G4 Plus zelfs gelijk met de iPhone 6S en Nexus 6P uit. Daarnaast beschikt de Moto G4 Plus over een vingerafdrukscanner aan de voorzijde van het toestel. Voor de rest zijn beide toestellen identiek aan elkaar.

Continuïteit

De camera aan de voorzijde van de G4 Plus bedraagt 5 megapixel. Er is wel laser-autofocus toegevoegd voor het versneld scherpstellen op objecten.

Ook de aanwezigheid van een niet-aangepaste versie van Android Marshmallow blijft een sterk punt van de Moto G4. Lenovo heeft aangegeven dat het in de toekomst zijn eigen skin van Android en die van Motorola wil samenvoegen, maar dit is bij de Moto G4 Plus nog niet het geval. Het resultaat is een zo goed als stock Android ervaring, waarbij er geen bloatware of crapware wordt meegeleverd. Het updatebeleid van Motorola onder Lenovo is wel minder geworden afgelopen jaar, dus hoe snel de Moto G4 de update naar Android N ontvangt blijft nog even afwachten. Wat al wel duidelijk is geworden is dat de Moto G4 Plus zowel de update naar Android N als Android O ontvangt.

De zijkanten van de Moto G4 Plus zijn net als bij de G4 uitgerust van metaal. De achterkant blijft van het bekende stroeve materiaal, waardoor de telefoon niet snel uit je handen of van een tafel glijdt.

De Moto G4 Plus is in twee kleuren te krijgen: zwart en wit. Helaas is Motomaker nog niet beschikbaar in Nederland. Je kan altijd nog de verwisselbare achterkant vervangen door een andere kleur als je de telefoon een vrolijk kleurtje wilt geven.

De Moto G4 Plus is vanaf €270 te krijgen. De G4 Plus is vanaf half juni 2016 in de Benelux te verkrijgen. Wil je de G4 Plus in combinatie met een 1 jarig abonnement, kijk dan hierboven voor de beste deals van 1 jarige abonnementen.

Specificaties

Fabrikant: Motorola
Toestel: Moto G4 Plus
Catalogusprijs: €275,-
Releasedatum: mei 2016
Schermgrootte: 5,5 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 7.0
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 2 GB
Opslag: 16 GB

Motorola Moto G4 Plus met 1 jarig abonnement