Motorola telefoons met 1 jarig abonnement

Motorola Mobility, ook wel gewoon Motorola genoemd, is van origine een Amerikaanse smartphonefabrikant. Motorola is de eerste fabrikant geweest die de mobiele telefoon heeft uitgevonden. Motorola Mobility werd afgesplitst van Motorola omdat de afdeling tussen 2007 en 2009 maar liefst 4.3 miljard dollar verloor. In 2011 kwam de redding in de vorm van Google.

Motorola op het juiste spoor

Google nam Motorola over en zorgde ervoor dat Motorola enkele toestellen op de markt zette die het goed konden bekoren bij de fans. Andere smartphonefabrikanten waren minder blij met de overname en wilden niet dat Motorola werd voortgetrokken ten koste van henzelf. De Moto G (2013) en Moto X waren een goed voorbeeld van een succesvolle smartphone. Beide toestellen bewezen dat je een goede gebruikerservaring kon neerzetten, zonder de beste specificaties te hebben. Dit kwam de prijs ten goede. Ook zorgde Google voor snelle updates bij deze toestellen, omdat ze werden uitgerust met bijna standaard Android. Hierdoor was het updaten relatief makkelijk geworden. Deze lijn werd doorgezet met de Moto G (2014) en de Moto X (2014). Hierna werd Motorola in 2014 overgenomen door Lenovo. Google behield wel een aantal belangrijke patenten die het goed kon gebruiken in hun juridische strijd tegen Apple, maar het beleid veranderde wel.

Motorola in het Lenovo-tijdperk

Lenovo, een enorme elektronicagigant op het gebied van laptops en computers, vaart langzaamaan weer een andere koers met Motorola. Lenovo heeft meteen al duidelijk gemaakt dat de bijna standaard Android die we van Motorola onderhand gewend zijn, gaat verdwijnen. De zware skin van Lenovo, die lijkt op de EMUI skin van Huawei, zal namelijk worden samengevoegd met de Androidimplementatie van Motorola. Hiermee probeert Lenovo zich te onderscheiden tegenover andere fabrikanten.

Daarnaast wordt de naam Motorola ook niet meer expliciet gebruikt. Hiervoor is in de plaats de naam “Moto” gekomen. De Moto G4, Moto Z en Moto G5S zijn hier een voorbeeld van. Lenovo heeft wel de series waarmee Google is begonnen behouden. De Moto G4 en G4 Plus borduren voort op het succes van de originele Moto G, en de Moto Z is de spirituele opvolger van de Moto X-serie. Toch zijn er een aantal dingen wel veranderd.

De meest recente Motorola smartphones zijn qua specificaties gelijk getrokken met hun directe concurrentie. Motorola richtte zich onder Google voornamelijk op de gebruikerservaring, maar nu verschuift de focus onder Lenovo langzaam naar specificaties en hardware. Hiermee probeert Lenovo de concurrentie bij te kunnen houden. Hiermee wordt indirect de software ook minder belangrijk, en dit blijkt uit het langzamere updatebeleid van Motorola onder Lenovo. Wil je altijd van het nieuwste van het nieuwste voorzien zijn dat Lenovo en Moto aanbieden, neem dan vooral een 1 jarig abonnement. Zo heb je de vrijheid elk jaar te kunnen kiezen voor een nieuwe smartphone of toch een jaartje te wachten. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten bij een 1 jarig abonnement ook lager dan een prepaid aankoop van een nieuwe smartphone.

Motorola aanbiedingen