1 jarig abonnement LG

LG is net als Sony een enorme elektronicagigant, die meerdere soorten producten maakt. Daarentegen heeft LG meer succes op het gebied van smartphones. De trend naar moderne smartphones werd ingezet met de LG Optimus G in 2012, de voorloper van de LG G2. Dat LG zich in de markt wilde zetten als het technologische neusje van de zalm bleek wel uit de LG G2. LG kenmerkte zich namelijk algauw met de knoppen aan de achterzijde van het toestel, die voor het eerst aanwezig waren op de LG G2. Hiermee kreeg LG meer ruimte voor dunne randen om het scherm, en kon de smartphone een groter scherm krijgen zonder de telefoon fysiek groter te maken. De LG G3, het topmodel van 2014, was hier een sprekend voorbeeld van. Deze telefoon had een 5.5 inch scherm, maar was een stuk kleiner dan andere smartphones die een even groot scherm hadden, zoals de iPhone 6 Plus of de Oneplus 2.

LG staat op de dag van vandaag nog bekend om technologische hoogstandjes te produceren. Het Zuid-Koreaanse merk bracht als eerste smartphonefabrikant een smartphone uit in Europa met QHD-resolutie, iets wat tegenwoordig heel normaal is voor high-end devices. De processor die hierin zat, de Snapdragon 801, was hier eigenlijk niet voor bedoeld, maar LG wilde het toch proberen. Het toonde aan dat LG bereid was risico’s te nemen om klanten tot zich te winnen. Met de LG G4 was het bedrijf wat conservatiever en zette voort op het concept dat werd ingezet bij de LG G2, met de bekende knoppen aan de achterkant. Deze telefoon was vooral een succes bij mensen die waarde hechtten aan een goede camera, doordat er vele instellingen mogelijk waren.

Een ander gebied waar LG zich ook probeert te onderscheiden is op het gebied van software. Net zoals veel andere smartphonefabrikanten maakt het een eigen skin voor Android, met toevoegingen zoals multitasking of Knock Code, waarbij je een bepaald patroon moet tikken op je scherm om je telefoon te ontgrendelen. Daarnaast probeert LG zo snel mogelijk software-updates naar gebruikers toe te sturen als deze eenmaal door Google zijn vrijgegeven. Dit is fijn voor de gebruikers, die zo theoretisch snel updates ontvangen, maar in de praktijk blijkt dat LG zich slechts op een beperkte markt richt om deze updates snel uit te rollen. De rest van de wereld moet dan nog een aantal maanden wachten. Daarnaast wil de software nog wel eens een aantal bugs bevatten, maar dit verschilt per jaar. Dit is een punt om rekening mee te houden tijdens de aankoop van je telefoon, bijvoorbeeld bij een 1 jarig abonnement.

De LG G5 was het begin van een heel nieuw concept van LG. Er werd compleet afgestapt van de vorige drie generaties: de knoppen werden naar de zijkant verplaatst, en er werd een modulair design toegevoegd. Hiermee kon je enkele modules aan je telefoon toevoegen, waaronder een camera-module en een B&O-module voor extra goed geluid. Het idee is goed, maar LG zal hard moeten werken om het ecosysteem aantrekkelijk te maken voor consumenten. Nu de stap eenmaal is gezet, kunnen we hier in de toekomst nog veel meer van verwachten. Een 1 jarig abonnement in combinatie met een LG is dan ook niet onverstandig met alle ontwikkelingen van LG.

LG aanbiedingen