1-jarig KPN abonnement vergelijken

KPN 1-jarig abonnement

Kun je jezelf nog een wereld zonder mobiele telefoons voorstellen? Om ons heen maakt alles en iedereen gebruik van een smartphone. En zelf kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Daar komt nog eens bij dat een telefoon intussen veel meer functies heeft dan in de beginfase. Een mobiele telefoon was toen vooral bedoeld om te bellen en te sms’en. Inmiddels hebben de smartphones allemaal internet waardoor er een wereld aan mogelijkheden is geopend. We zijn voortdurend online en bereikbaar. Ook zijn er steeds minder mensen die een prepaid telefoon hebben. De meeste gebruikers kiezen liever voor een abonnement. Ook daarbij heb je overigens ontzettend veel keuzen. Bij KPN is een 1 jarig abonnement bijvoorbeeld ontzettend populair. Wat dit precies inhoudt, vertellen we je hieronder.

Over KPN


KPN is zonder twijfel het meest oude bedrijf dat actie is op deze markt. Al halverwege de 19e eeuw ontstaat KPN, waarbij het bedrijf zich in eerste instantie op telegrafiediensten en posterijen richtte. Toen de telefoon opkwam, besloot KPN al snel in te stappen en dat werd later de grootste en meest belangrijke activiteit van KPN. Later is het bedrijf zich meer en meer op datacommunicatie gaan richten. Zo is men sinds 2015 eigenlijk alleen nog maar op de Nederlandse telecommunicatiemarkt actief. Nog steeds is KPN dé eigenaar van het vaste telefoonnetwerk in Nederland en is het de grootste aanbieder en dus marktleider wanneer het gaat om mobiele telefonie. Dat komt omdat er ook verschillende andere providers onder de vlag van KPN opereren. Daarbij kun je denken aan merken als Telfort en Simyo. Het afsluiten van een KPN 1 jarig abonnement is dan ook niet ingewikkeld en je hebt als klant gigantisch veel keuze uit verschillende opties. Daardoor is er altijd wel een abonnement dat bij jouw gebruikersgedrag past.

1 jarig abonnement KPN


Wanneer je namelijk een abonnement bij KPN wil afsluiten, heb je allereerst de mogelijkheid om voor looptijd te kiezen. In vrijwel alle gevallen heb je de keuze uit een 1 jarig abonnement of een 2 jarig abonnement. In sommige andere gevallen kun je nog voor een andere looptijd kiezen, maar dit zijn verreweg de meest voorkomende. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een 1 jarig abonnement omdat ze nog een goed werkende smartphone hebben en nog geen nieuw toestel willen. In dat geval kun je er voor kiezen om een 1 jarig sim only abonnement af te sluiten. Zo’n abonnement is behoorlijk voordelig ten opzichte van een abonnement mét smartphone. Je moet dan natuurlijk wel de beschikking hebben over een eigen telefoon en wanneer deze stuk gaat, zul je alsnog een nieuwe moeten aanschaffen.

Jij maakt de keuze!


Het is uiteraard niet verplicht om te kiezen voor zo’n sim only abonnement. Het is namelijk ook gewoon mogelijk om een KPN 1 jarig abonnement af te sluiten in combinatie met een mooie nieuwe smartphone. Ook daarbij bepaal je uiteraard helemaal zelf voor welk toestel je kiest. Heel veel mensen gaan bijvoorbeeld het liefst voor de nieuwste smartphones van Apple en Samsung terwijl anderen liever voor een goedkopere variant kiezen.