iPhone 6s
DoorDe Redactie / Geruchten / 0 Commentaren

iPhone 6s krijgt Force Touch, iOS 9 ondersteunt dit

Er gaan al geruime tijd geruchten rond over de Force Touch technologie in de iPhone 6s. Er zijn nu dan ook eindelijk hints opgedoken aan de softwarekant. Bronnen hebben aan 9to5Mac laten weten dat iOS 9 ondersteuning geeft voor Force Touch. Met de nieuwe technologie krijgt iPhone 6s een totaal nieuwe interface waardoor het op een compleet nieuwe manier te bedienen is.

Force Touch voelt hoe hard je op het display drukt en daardoor kan deze technologie harde en zachte tikken onderscheiden. De speciale druksensor is op dit moment al geintegreerd in de Apple Watch en de trackpad van de nieuwe MacBook 12-inch en de vernieuwde MacBook Pro.

De bronnen van 9to5Mac hebben gemeld dat applicatie ontwikkelaars apps met Force Touch kunnen gaan ontwikkelen voor iOS 9. Door apps te ontwikkelen met deze technologie kan de applicatie ontwikkelaar knoppen weglaten en vervangen voor een harde of zachte tik. Uit de mededelingen kunnen we wel opmaken dat de iPhone 6s uitgerust gaat worden met deze innoverende technologie.

Andere aanpassingen in iOS 9

Met de komst van iOS 9 in het najaar wil Apple ook heel graag Apple Pay verder uitrollen, maar dit lijkt nog wel heel bescheiden te gaan. Apple concentreert zich namelijk eerst op Canada om daar alles rond te krijgen met Apple Pay. Het is nog totaal onbekend wanneer Apple Pay in Nederland te gebruiken zal zijn.

Apple gaat ook het toetsenbord aanpakken. Het nieuwe toetsenbord is langer en krijgt extra knoppen zoals portretmodus. Door het toetsenbord aan te passen zal de shift knop op het toetsenbord voor een stuk minder verwarring zorgen.

Imessage zal ook door Apple op een aantal vlakken verbeterd gaan worden. Je kunt in iOS 9 mogelijk aangeven wie een leesbewijs mag ontvangen en wie niet. Daarnaast worden chatgroepen duidelijker en logischer in gebruik. Er wordt zelfs gesproken over het verwijderen van Game Center in iOS 9 maar er is nog niet definitief over besluiten.

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen vanaf de fabriek draaien op iOS 9. Heb je nog een ouder model in je bezit en bevalt het toestel nog goed dan is iOS 9 waarschijnlijk in september te downloaden als iOS 9 jou generatie van de iPhone nog ondersteund.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *