Huawei P9 aanbiedingen

Huawei P9 met 1 jarig abonnement

Huawei is allang geen opkomende smartphonefabrikant meer. Als maker van de nieuwste Nexus behoort het tot de allergrootsten van de smartphonewereld, en de Huawei P9 is volgens Huawei nog beter dan de P8. Door middel van een dubbele camera in samenwerking met Leica probeert Huawei de aandacht van kopers te trekken.

Huawei P9 specificaties

Waar Huawei dit jaar nadrukkelijk niet op inzet, is een lagere prijs. Met een adviesprijs van €600 is de Huawei P9 €100 duurder dan de P8 en komt het dicht in de buurt bij de €700 van de Galaxy S7 en de LG G5. Voor deze prijs legt Huawei voor zichzelf de lat vanzelfsprekend al een stuk hoger.

Van de buitenkant heeft de P9 alle eigenschappen van een echt vlaggenschip: de bouwkwaliteit is zoals we van Huawei gewend zijn erg goed. De randen zijn wat subtieler afgerond, waardoor de P9 wat fijner in de hand ligt. Ook de aanwezigheid van een snelle vingerafdrukscanner bevestigt dat de P9 een complete smartphone is. Daarnaast is USB Type C ook aanwezig, voor extra snelle dataovergang en oplaadtijden.

De Kirin 955 processor komt uit eigen huis. Op het eerste gezicht lijkt deze processor het op te kunnen nemen met de Snapdragon 820 en de Exynos 8890. Op het gebied van de CPU is dit ook zeker het geval. Kijken we echter naar de grafische presentaties, dan zien we dat de grafische kracht van de Kirin 955 wel wat onderdoet voor absolute toppers. Omdat het 5.2 IPS scherm slechts een Full-HD resolutie heeft, en geen Quad HD, kan de Kirin 955 alsnog met gemak alle games aan. Ben je een die-hard gamer, dan kan je beter wegblijven van toestellen van Huawei. Voor de overige mensen is de P9 capabel genoeg. De 3GB werkgeheugen dragen hier ook aan bij. De batterij van 3.000 mAh is ook meer dan voldoende om met gemiddeld gebruik ruim een dag door te komen. Ondersteuning voor 4g+ is ook aanwezig. Ten slotte wordt de P9 standaard met 32 GB intern geheugen geleverd, wat ook nog uit te breiden is via een micro-sd kaartje, naast de simkaarthouder.

Expertise met een Leica camera

Huawei wil zich echt onderscheiden met een dubbele camera aan de achterzijde van de P9. In samenwerking met het bekende cameramerk Leica is de dubbele camera vol met expertise gestopt. Ten eerste kan je er achteraf mee scherpstellen. Dit kon ook al met de HTC One M8. Daarnaast worden de lenzen gebruikt om gezamenlijk meer licht op te kunnen vangen. Hierdoor zijn de foto's in het donker een stuk beter. Ten slotte is een lens puur voor het maken van zwart-witte foto's, iets waar Leica bekend om staat. Deze lens zou dit scherper kunnen doen dan dat je achteraf een kleurenfoto omzet in zwart-wit.

Standaard Android 6.0

De roemruchte Android laag, genaamd Emui, is iets wat veel stof doet opwaaien in de techwereld. Niet iedereen houdt hier ervan, en in reviews wordt de software ook steevast als minpunt genoemd. Mocht het je niet uitmaken hoe kleurrijk en anders je Android eruit ziet, dan is de P9 een prima telefoon voor jou. Houdt dan wel rekening met het updatebeleid van Huawei, dit is niet hun sterkste punt. Updates duren lang om gemaakt te worden, waardoor je regelmatig een versie achterloopt. Met de P9 is dit voorlopig gelukkig niet het geval, want deze wordt standaard met Android 6 geleverd.

De Huawei P9 is te krijgen in het zilver, titanium, wit, rose goud, goud en champagne. Hiermee is er voor iedereen wel wat wils. Ga vooral kijken in de winkel hoe de kleur eruit ziet om tot een goed oordeel te komen welke kleur je het mooiste vind. Wil je de Huawei P9 in combinatie met een 1 jarig abonnement, check dan vooral onderstaande abonnementen.

Specificaties

Fabrikant: Huawei
Toestel: P9
Catalogusprijs: €600,-
Releasedatum: april 2016
Schermgrootte: 5,2 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 6.0
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32 GB

Huawei P9 met 1 jarig abonnement