Huawei P9 Plus aanbiedingen

Huawei P9 Plus met 1 jarig abonnement

Naast de bekende Huawei P9 en de P9 Lite heeft Huawei ook de P9 Plus aangekondigd. Dit model is iets groter en beschikt op enkele vlakken over betere specificaties. Je zou je kunnen afvragen waarom Huawei niet meer marketingbudget in de P9 Plus heeft gestopt aangezien het toestel een stuk minder gepromoot is dan de gewone P9. We geven je een overzicht van de eigenschappen van de P9 Plus en de grootste verschillen met de gewone P9. Zo kan je zelf een oordeel vormen of dit toestel misschien beter jou geschikt is.

Complete smartphone

De P9 Plus is een erg complete smartphone. De bouwkwaliteit is zoals we van Huawai gewend zijn erg goed. Het toestel bestaat uit aluminium wat voor een premium gevoel zorgt. Het scherm is een 5.5 inch Full HD Amoled exemplaar. Amoled zorgt voor relatief fellere kleuren en een oneindig goed contrast. Ook is Amoled geschikter voor VR doordat de refreshrate hoger is. Een razendsnelle vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel ontbreekt ook niet, waardoor je snel en veilig je smartphone kan ontgrendelen als je dat wilt. Het scherm is ook drukgevoelig, net als het scherm van de iPhone 6S.

Aan kracht komt de Huawei P9 Plus ook niet tekort. De door Huawei zelf ontwikkelde Kirin 955 beschikt in totaal over 8 rekenkernen, waarvoor er 4 worden gebruikt voor zware taken zoals gaming, en de andere 4 voor lichtere taken zoals het scrollen door een webpagina heen. Hierdoor probeert Huawei een combinatie tussen snelheid en zuinigheid te vinden. De accu van 3400 mAh in combinatie met het energiezuinige Amoled scherm zorgen er dan ook voor dat de Huawei P9 Plus een lange adem heeft. Met 4GB aan werkgeheugen en standaard 64 intern geheugen kom je ook op de geheugenafdeling niet tekort. Mocht je wel te weinig ruimte aan 64GB hebben, of vind je bestandsoverdracht via de computer zelf het makkelijkste, dan is uitbreiding via een sd-kaartje ook nog mogelijk.

De camera is hetzelfde exemplaar als op de reguliere Huawei P9. Dit betekent 12 megapixels, dual flash een pixelgrootte van 1.25 μm. De grote pixelgrootte betekent dat de camera in het donker relatief goede foto's kan maken omdat het veel licht kan opvangen. Daarnaast ontbreekt de tweede camera met Leica-certificering ook niet, waardoor je extra mooie zwart-wit foto's kan maken. Filmen is 4K is helaas niet mogelijk. De front-facing camera van 8 megapixel heeft dezelfde resolutie als de gewone P9. Ten slotte zorgt USB Type C voor de toekomstige usb poort op de smartphone. Het mag duidelijk zijn dat de Huawei P9 Plus gemaakt is voor powerusers die veel van hun telefoon eisen.

De software is Android 6.0 Marshmallow, met daarover de sterk aanwezige schil van Huawei, genaamd Emui 4.1. Niet iedereen is hier fan van, er zijn veel eigenschappen overgenomen van iOS, zoals het uiterlijk van de camera-app en het van onder naar boven swipen op het homescherm. De schil is sterk op de Chinese markt gericht en dat laat zich zien in het uiterlijk. Je moet voor jezelf beoordelen of je hier mee kan omgaan of niet. Huawei staat niet bekend om het snelle updaten van zijn toestellen dus dit is ook iets om rekening mee te houden tijdens de aankoop.

Huawei P9 Plus vs Huawei P9

Nu je de meeste belangrijke eigenschappen van de P9 Plus weet, wat zijn dan de verschillen met de Huawei P9? De eerste is de schermgrootte: 5.2 inch voor de P9 en 5.5 inch voor de P9 Plus. Daarnaast is het scherm Amoled op de P9 Plus en geen LCD. Ook heeft de P9 Plus een grotere accu, 3400 mAh tegenover 3000. Uitbreiding via micro-sd is ook mogelijk, en je krijgt standaard 32 GB meer intern geheugen: 64GB. Ook het werkgeheugen is 1GB groter met een totaal van 4GB. Ten slotte is het scherm drukgevoelig, iets wat de P9 niet heeft. Kortom, de P9 Plus is met recht een Plus. Het prijsverschil mag er ook zijn: €750 euro voor de P9 Plus tegenover €550 voor de P9.

1 jaar abonnement Huawei P9 Plus

Zoals genoemd kost de Huawei P9 Plus €750. Je kan voor deze prijs voorlopig uit een kleur kiezen, en dat is grijs. Een zilveren versie is ook aangekondigd, alleen het is niet duidelijk of en wanneer deze versie nog naar Europa komt. Wil je niet de volle pond betalen voor de P9 Plus, dan is een abonnement een uitstekende optie. Een 1 jarig abonnement is een goede mogelijkheid als je niet te lang aan een provider wil vastzitten. Wil je een dergelijke abonnement, dan ben je op deze site op het goede adres.

Specificaties

Fabrikant: Huawei
Toestel: P9 Plus
Catalogusprijs: €675,-
Releasedatum: april 2016
Schermgrootte: 5,5 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 6.0
Accu capaciteit: 3400 mAh
Werkgeheugen: 4 GB
Opslag: 64 GB

Huawei P9 Plus met 1 jarig abonemment