Huawei P9 Lite aanbiedingen

Huawei P9 Lite met 1 jarig abonnement

Met de Huawei P8 Lite zette Huawei voor het eerste een premium aanvoelende telefoon voor een scherpe prijs op de markt. En dat slechts voor een introductieprijs van €250. Veel mensen vielen dan ook voor de prijs-kwaliteit verhouding. Met de Huawei P9 Lite probeert Huawei dit succes opnieuw te evenaren. De prijs is wel verhoogd: de P9 Lite gaat voor €300 over de toonbank. Is het toestel dat geld waard?

Specificaties Huawei P9 Lite

De P9 Lite beschikt over een aantal aanzienlijke verbeteringen tegenover de P8 Lite. Ten eerste beschikt de Huawei P9 Lite aan de achterzijde over een vingerafdrukscanner. Daarnaast is het scherm van 5.0 inch naar 5.2 inch vergroot. De resolutie heeft een aanzienlijke verbetering ontvangen van HD naar Full HD, waardoor de pixeldichtheid uitkomt op 424. Hierdoor hebben de P9 Lite en de reguliere P9 dezelfde specificaties qua scherm. Het scherm is hierdoor scherp genoeg om zelfs langdurig naar te kijken, iets wat lastiger is bij een HD scherm. Ook de processor heeft een upgrade ontvangen, en is nu de in huis gemaakte Hisilicon Kirin 650. Met 3GB aan ram is het toestel in staat om alledaagse taken met gemak aan te kunnen, en hier en daar nog een grafische zware game te spelen. Het geheugen van 16GB is uit te breiden met een microsd kaartje, waardoor ruimtetekort ook minder snel een issue is.

De accu is ook een flink stuk groter geworden, deze is nu 3000 mAh. Dit is vergelijkbaar met vlaggenschepen zoals de LG G5 of de HTC 10. In combinatie met het relatief lage resolutiescherm (vergeleken met de Quad-HD schermen) en de zuinige processor, heeft de Huawei P9 Lite een sterke accuduur. Zaken als bluetooth, 4G en NFC zijn vanzelfsprekend ook aanwezig. Opgeladen wordt er via een micro-usb poort, er is dus geen USB Type C aanwezig.

De camera is aan de achterkant een 13 megapixel camera, waarmee je tot maximaal Full HD kan filmen. Er is in tegenstelling tot bij de Huawei P9 geen LEICA camera aanwezig. De camera aan de voorzijde van de P9 Lite beschikt over 8 megapixel, waardoor je selfies er scherp uit komen te zien.

Software

Een belangrijk punt bij de aanschaf van een Huawei toestel blijft de software. Huawei verandert namelijk ontzettend veel elementen van Android. Hierdoor kan het geheel soms wat wegvallen, wat niet ter bevordering is van de gebruikersvriendelijkheid en -snelheid.

Het uiterlijk kenmerkt zich door elementen over te nemen van de iPhone, zoals de camera-app en de swipe van onder naar boven in het homescreen. Gelukkig draait de P9 Lite dan wel standaard op Android 6.0, want het updatebeleid van Huawei is het niet het sterkste punt van de Chinese smartphonefabrikant. Een update naar Android N zal dan ook nog even op zich laten wachten als deze over enkele maanden wordt uitgebracht. Wil je voor hetzelfde geld wel een smartphone die de meest recente updates ontvangt, dan raden we je de Nexus 5X aan.

Kleuren en verkrijgbaarheid

De Huawei P9 Lite is te krijgen in zwart, wit en goud. Hij is vanaf heden te bestellen. Wil je de Huawei P9 Lite in combinatie met een abonnement, bekijk dan bovenstaande deals. Je kan op de website je keuze maken voor het beste 1 jaar abonnement dat bij jou past. Wil je veel of weinig mb's of belminuten, dan kan je dit zelf instellen.

Specificaties

Fabrikant: Huawei
Toestel: P9 Lite
Catalogusprijs: €300,-
Releasedatum: juni 2016
Schermgrootte: 5,2 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 6.0
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 16 GB

Huawei P9 Lite met 1 jarig abonnement