Huawei P8 Lite aanbiedingen

Huawei P8 Lite met 1 jarig abonnement

De trend dat smartphones steeds groter worden lijkt langzaam achter ons te liggen. De groei is gestopt, maar de smartphones zelf zijn nog wel degelijk vrij groot. Ben niet opzoek naar een 5.5 grote phablet, maar vind je een kleiner scherm ook meer dan volstaan, dan is de Huawei P8 Lite misschien wat voor jou.

Het kleine broertje van de P8

De Huawei P8, het vlaggenschip van Huawei in 2015, heeft een schermformaat van 5.2 inch. Om de P8 Lite ook echt Lite te maken, heeft Huawei niet alleen het scherm kleiner gemaakt, maar vooral op specificaties beknibbeld. Het scherm is nu HD (1280 x 720), de processor is een zelfgemaakte Kirin 620, de camera is een stapje omlaag naar 13 megapixels en ook de accu is vanzelfsprekend wat kleiner. De P8 Lite is duidelijk gericht op de gebruiker die een gewone telefoon wilt zonder al te veel poespas, en ook niet van plan is er om er veel mee te gaan doen.

De processor en het scherm maken dat het meest duidelijk. Beide zijn op de middenmarkt gericht en leveren niet de beste prestaties op de markt. Dat betekent niet dat beide onderdelen onvoldoende zijn, in tegendeel zelfs. De Huawei P8 Lite zal een meer dan capabele smartphone voor de gebruiker zijn die whatsappt, emailt, wat op het internet browsed, af en toe een YouTube filmpje kijkt, en bovenal verwacht dat zijn of haar telefoon het gewoon goed doet.

Android software

Huawei staat bekend om zijn dikke laag die het over Android heen gooit. Deze laag heet Emotion UI. Er is bijvoorbeeld geen app-drawer, en de notificaties lijken in de verste verte niet op de standaard Android. Je moet er maar van houden, maar Emotion UI is zeker niet voor geschikt voor Android-puristen.

Een nadeel van de dikke laag is dat Huawei altijd vrij lang over updates doet. Ruim een halfjaar na het uitkomen van Android Marshmallow is het vlaggenschip van Huawei, de Huawei P8, nog maar net geupdatet. De P8 Lite zal ook de update wel ontvangen, maar voor sterke updateondersteuning moet je niet bij Huawei zijn. Daarvoor is de Moto G (2015) in dezelfde prijscategorie een betere keuze.

Prijzen Huawei P8 Lite

Ben je opzoek naar een Huawei P8 Lite met 1 jarig abonnement, check dan vooral bovenstaand overzicht met de beste deals. De Huawei P8 Lite is verkrijgbaar in het zwart, wit en goud. Wil je de Huawei P8 Lite prepaid kopen, dan kan dit voor rond de €200. Vergelijk Huawei P8 Lite abonnementen nu hieronder.

Specificaties

Fabrikant: Huawei
Toestel: P8 Lite
Catalogusprijs: €200,-
Releasedatum: april 2015
Schermgrootte: 5 inch
Resolutie: 1280 x 720 pixels
Android versie: 6.0
Accu capaciteit: 2200 mAh
Werkgeheugen: 2 GB
Opslag: 16 GB

Huawei P8 Lite met 1 jarig abonnement