Huawei Mate S aanbiedingen

Huawei Mate S met 1 jarig abonnement

Met de Mate serie probeert Huawei grote phablets aan de man te brengen. Door middel van een grote accu is over het algemeen een Huawei Mate smartphone voor de zware gebruiker die veel op een groot scherm gedaan wilt krijgen. De uitzondering hierop is de Huawei Mate S: een kleinere smartphone met een kleinere accu.

Specificatie Huawei Mate S

Met een 5.5 inch scherm is de Mate S absoluut geen kleine telefoon te noemen. Vergeleken met zijn broers van 6 inch is hij dat echter wel. Ook de accucapaciteit is er flink op achteruit gegaan: van 4000 naar 2700 mAh. Hiermee richt Huawei zich duidelijk op de middelmatige / lichtere gebruiker. Het scherm heeft een Full-HD resolutie en is een AMOLED scherm. Dit zorgt voor felle kleuren en oneindig goed contrast.

De gebruikte processor is er weer door Huawei zelf gemaakt. De Kirin 935 is de een-na-nieuwste chip van Huawei en kan met gemak de concurrentie aan met de Exynos 7420 en de Snapdragon 810. Op grafisch gebied moet deze smartphone het helaas afleggen tegen voorgenoemde concurrentie, maar dat betekent niet dat je geen grafische zware games kan spelen op de Mate S. Dit is zeer zeker nog mogelijk, maar of de Mate S dat in de toekomst nog kan is nog maar de vraag. Ook de 3GB aan werkgeheugen maakt het mogelijk meerdere zware apps tegelijk te draaien zonder dat de telefoon langzaam wordt.

Het ontwerp van de Huawei Mate S is erg premium. De behuizing is bijna helemaal van metaal, met enkele antennelijnen daaruit gelaten. Dit geeft een mooi en strak uiterlijk waar Huawei bekend om staat. De vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel is er om het toestel veilig te ontgrendelen, maar bevat ook enkele andere functies. Je kan scrollen via de vingerafdrukscanner, net als een selfie maken door op de scanner te klikken als de camera aanstaat. Deze camera is een exemplaar van 13 megapixels, waarmee je in maximaal Full-HD kan filmen. 4K behoort helaas niet tot de mogelijkheden. De front-facing camera is 8 megapixel, waardoor je selfies er scherp uitkomen.

Waar de media bij de lancering van de Mate S mee wegliep was dat deze Huawei de eerste Androidsmartphone is met een drukgevoelig scherm, zoals Force Touch in de meest recente iPhones. De Europese versie van de Mate S wordt helaas niet uitgerust met dit drukgevoelige scherm, en het lijkt erop dat Huawei alleen publiciteit wilde trekken door de Mate S vlak voor de iPhone 6S aan te kondigen.

Huawei drukt zijn stempel op Android

Met Emui 3.1 heeft Huawei weer de nodige aanpassingen aan Android gemaakt, waardoor je stock Android bijna niet meer herkent. De skin van Huawei past namelijk bijna elk onderdeel van Android aan. Dit heeft als nadeel dat Huawei veel tijd nodig heeft om updates van Android door te voeren. De Mate S draait namelijk nog op Android 5.1. Huawei is al wel een beta-programma begonnen om onder een selecte groep gebruikers Android 6.0 te testen. Sinds Android N er in de zomer alweer begint aan te komen, heb je grote kans dat de Mate S over een paar maanden al niet op de nieuwste versie van Android draait.

De Mate S is in twee kleuren te krijgen: grijs en champagne. Het geheugen begint bij 32GB, en is nog uit te breiden via een sd-kaartje. Bij introductie was de Mate S een forse €650. Ondertussen is deze prijs gedaald naar rond de €435, wat de Mate S al een betere deal maakt. Wil je de Mate S in combinatie met een 1 jarig abonnement, check dan zeker onderstaande deals.

Specificaties

Fabrikant: Huawei
Toestel: Mate S
Catalogusprijs: €650,-
Releasedatum: september 2015
Schermgrootte: 5,5 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 5.0
Accu capaciteit: 2700 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32 GB

Huawei Mate S met 1 jarig abonnement