Huawei P8 aanbiedingen

Huawei P8 1 jarig abonnement

Huawei staat bekend om zeer betaalbare smartphones met redelijke specificaties. De P7 was in Europa dan ook een groot succes, waardoor Huawei inmiddels de Huawei P8 met 1 jarig abonnement in de verkoop heeft. Het succes van de P8 toont wederom aan dat er een grote groep consumenten is die niet merk getrouw is, maar gewoon een goede smartphone voor een goede prijs wil. Met een prijskaartje van circa 500 euro zit de Huawei P8 aan de bovenkan van het middensegment, maar blijft het toestel stukken goedkoper dan de iPhones of toplijnen van Samsung.

Wat betreft specificaties doet de P8 het goed. Voor de gemiddelde gebruiker is dit toestel dan ook zeer geschikt. De high-end gebruiker zal vinden dat de P8 net wat tekort schier. Zo heeft het scherm een mooie resolutie van 1080p, maar blijft deze wel achter bij de concurrentie die inmiddels veelal Quad HD schermen in de toestellen gebruikt. Het formaat van het scherm is met 5.2 gemiddeld en de PPI met 424 netjes. Hoewel de PPI van de P8 dus niet beter is dan die van zijn voorganger, is de kleurweergave van het scherm wel een stuk beter geworden.

Een mooi scherm is natuurlijk leuk, maar een snelle smartphone is voor de meeste consumenten een stuk belangrijker. Daarom nemen we een kijkje onder de motorkap van de P8 die je met 1 jarig abonnement kunt krijgen. De Kirin 930-processor in de P8 is van Huawei zelf en heeft acht kernen. Vier van deze kernen draaien om 2Ghz, terwijl de andere vier op 1.5Ghz draaien. De processor is daarmee gemiddeld wat betreft prestaties, maar door de 3GB RAM is het toestel absoluut in staat om dagelijks handelingen probleemloos uit te voeren. Door de toenemende hoeveelheid media die consumenten in hun toestel opslaan is de groeiende opslagcapaciteit van smartpones absoluut een trend. De P8 is verkrijgbaar met 16GB, maar zelf raden wij de 64GB versie aan. Deze is 100 euro duurder, maar wel meer waarde vast en zal zorgen dat je nooit een app hoeft te verwijderen.

Na het scherm, de opslagcapaciteit en de snelheid is voor veel mensen de camera van een smartphone erg belangrijk. De Huawei P8 doet het op dit gebied ook weer gemiddeld. De normale camera heeft 13 megapixels en is uitgerust met LED-flits. Omdat Chinezen gek zijn op het maken van selfies hebben Huawei telefoons over het algemeen een goede front-camera. Ook bij deze P8 is dat inderdaad het geval. Deze camera is met 8 megapixels namelijk erg goed voor een front-camera.

Zoals eigenlijk alle modellen van Huawei draait ook de Huawei P8 op Android, in dit geval 5.0 Lollipop. Zelf zijn we meer fan van een kale versie van Android, maar Huawei gebruikt bij de P8 de Emotion UI als skin.

Huawei staat niet bekend om het ontwikkelen van mooie telefoons, toch komt daar met deze P8 verandering in. Het is dan ook voor het eerste dat we een 1 jarig Huawei P8 abonnement echt aanraden. Het toestel is namelijk niet zoals we gewend zijn gemaakt van plastic, maar is voorzien van een metalen behuizing. Mooi aan deze behuizing is dat de camera niet uitsteekt, waardoor deze niet snel zal beschadigen. Het overall formaat van de Huawei P8 is 144,9 bij 72,1 bij 6,4 mm en het gewicht is 144 gram.

Al met al een mooie smartphone van Huawei en de eerste die wij zouden aanraden. Wil je een Huawei P8 met 1 jarig abonnement? Vergelijk dan goed de aanbieders via de onderstaande module.

Specificaties

Fabrikant: Huawei
Toestel: P8
Catalogusprijs: €500,-
Releasedatum: april 2015
Schermgrootte: 5,2 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Android versie: 6.0
Accu capaciteit: 2680 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 16 / 64 GB

Huawei P8 met 1 jarig abonnement