1 jarig abonnement Huawei

Shenzen is het nieuwe Silicon Valley. Hier komt de innovatie vandaan, aldus verschillende trendwatchers. Dit verklaart ook de snelle opkomst van het smartphonemerk Huawei. Huawei is gevestigd in Shenzen en heeft in rap tempo voet aan grond weten te zetten in de smartphonemarkt. Inmiddels is al meer dan een derde van de omzet van Huawei afkomstig van consumentenproducten, waar het Chinese bedrijf zich eerst voornamelijk richtte op de zakelijke markt. Vorig jaar werden voor het eerst meer dan 100 miljoen smartphones verkocht in een jaar door Huawei. Daarmee behoort Huawei tot een van de drie grootste aanbieders op het gebied van smartphones wereldwijd, naast natuurlijk Samsung en Apple. Een marktaandeel van 10% behoort daarmee tot Huawei zijn deel.

Huawei behaalt verreweg de meeste omzet in China, namelijk 40%. Europa is een goede tweede met ongeveer 33%. De Chinese invloed is ook zichtbaar op de smartphones. Sinds 2012 is Huawei actief op de Europese markt, en ze doen elk jaar hun eigen ding, zonder zich veel van de concurrentie aan te trekken. Zo hebben ze van het begin af aan bouwkwaliteit hoog in de vaandel staan, voordat het in Europa al echt belangrijk werd. Daarentegen was dit in China wel van groot belang, en dus werd er later in Europa ook scherp op bouwkwaliteit gelet. Daarnaast is de software van Huawei erg op China gericht. Alle vrolijke kleurtjes, icoontjes, menuutjes: het is op en top vrolijk en speels. Geen wonder dat China dol op Huawei is, in combinatie met de relatief lage prijzen.

Tegenwoordig maakt Huawei met twee series furore: de P-lijn, met daarin verschillende varianten, en de Mate-lijn. Hoe hoogwaardig de toestellen ook zijn, Huawei richt zich altijd op een lagere prijs dan de gevestigde markt. De P-series zijn high- tot mid-end en richten zich op hoogwaardige telefoons met goede specificaties. Vroeger kenden we de Ascend P series, maar Huawei heeft besloten de Ascend weg te laten uit de naam. Nu is het simpelweg Huawei P8 of P9. Met deze versies doet Huawei weinig onder voor high-end smartphones zoals de Samsung Galaxy S7, HTC 10 of Moto Z. Het enige waar Huawei zichtbaar minder goed is, is op grafisch gebied. Hun processoren en met name GPU’s zijn aanzienlijk minder krachtig dan de Exynos en Snapdragon-tegenhangers. Daarnaast zijn software-ondersteuning ook niet een vanzelfsprekendheid bij Huawei. Ze moeten ergens de kostenbesparing vandaan halen! Daarom doen toestellen zoals de Huawei P9 Lite het ook zo goed. Voor een relatief lage prijs kan je goede specificaties en hoogwaardige bouwkwaliteit krijgen. Hiermee heb je voor Nederlanders een perfect recept in handen.

De Mate-serie is wat minder populair en richt zich meer op de die-hard gebruikers die meer van hun telefoon verwachten, maar toch niet de jackpot kwijt willen zijn. De Mate-series zijn ook het gebied waar Huawei wel eens wat experimenten probeert om ze later naar de P-series door te trekken. Het drukgevoelige scherm is zo’n experiment, maar is (nog) niet te bewonderen in de reguliere Huawei P-series.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Huawei, houd dan bovenstaand overzicht goed in de gaten. Wij zetten alle 1 jarig abonnementen op een rijtje van recente Huawei-toestellen om voor jou de beste deal te regelen. En daarvoor ben je bij 1 jarig abonnement aan het goede adres!

Huawei aanbiedingen