HTC 10 aanbiedingen

HTC 10 met 1 jarig abonnement

HTC is weer terug van weggeweest. Met de HTC One M9 is het bedrijf te conservatief geweest, waardoor consumenten de M9 links lieten liggen. Ook de HTC One A9 voldeed voor veel mensen niet aan de hoge eisen. De HTC 10 probeert hier verandering in te brengen, en de voortekeningen zien er goed uit.

Het eerste wat opvalt aan de HTC 10, is dat het toestel geen compromissen heeft. Voor het eerst heeft een HTC een Quad HD resolutie, evenveel als veel concurrenten zoals de S7 en G5. De schermgrootte is 5.2 inch, waarmee HTC precies in de sweetspot van de schermgrootte richt. Door het scherm te voorzien van de laatste LCD5 specificatie zijn onder andere de kleuren en zwartwaardes voor een LCD scherm erg goed. Daarnaast is de Snapdragon 820 aan boord, het topmodel van Qualcomm. Microsd-kaart uitbreiding ontbreekt ook niet, net als USB Type C. In combinatie met 4GB aan werkgeheugen is de HTC 10 een specbeest.

De accu van 3000 mAh is ook groot genoeg om het een dag met flink gebruik uit te kunnen houden. HTC heeft ook weer veel aandacht aan het geluid besteed, onder de naam Boomsound. Er zijn, in tegenstelling tot de M8 en M9, geen twee speakers aan de voorzijde aanwezig. Er is bij de HTC 10 een speaker aan de voorzijde voor de hoge tonen, en een speaker aan de onderzijde voor de lage tonen. Hiermee wil het HTC de randen om het scherm minimaliseren, zonder aan goed geluid in te boeten.

Waar HTC altijd in uitblinkt, is met de bouwkwaliteit. Met veel aluminium is de HTC 10 op- en-top premium. Bij het vasthouden van de telefoon voel je dat HTC een solide telefoon heeft neergezet. Dat de 10 ook spatwaterdicht is door de IP53 certificering, helpt alleen maar bij het gevoel dat de 10 wel tegen een stootje kan. Aan de voorzijde is er een vingerafdrukscanner, een feature die niet mag missen bij de vlaggenschepen van fabrikanten.

Een goede camera op een HTC

Het heeft lang geduurd, maar een HTCbeschikt eindelijk over een camera die kan meedoen met de top. De 12 megapixel sensor beschikt over een hogere pixelgrootte, wat de foto's in het donker ten goede moet komen. Ook de lensgrootte is geschikt voor het opvangen van zoveel mogelijk licht. Samen met Optic Image Stabilization moeten wazige foto's hierdoor een stuk minder voorkomen. Filmen in 4K behoort ook tot de mogelijkheden. Een 5 megapixel aan de voorkant moet voor mooie selfies zorgen.

Eenheid in de software

Door samen te werken met Google heeft HTC alle dubbele apps van de telefoon af gehaald. Standaard twee apps voor de camera, rekenmachine of fotogalerij op een telefoon behoort nu tot het verleden, in tegenstelling bij toestellen van Samsung of LG.

Door ook minder aan te passen aan het uiterlijk van Android 6.0 is de skin van HTC, vroeger Sense genoemd, een stuk lichter. Door het touchscreen te optimaliseren met Android is de inputvertraging geminimaliseerd, wat tot een nog vloeiender ervaring moet zorgen. In combinatie met de goede reputatie van HTC op het gebied van software-updates lijkt de HTC 10 op het eerste gezicht van alle markten thuis.

De HTC is in drie kleuren te krijgen: Carbon Gray, Silver, en Gold. De combinatie van een zilveren achterkant en zwarte voorkant komt niet naar Nederland. Voor een introductieprijs van �750 is de HTC 10 prepaid erg prijzig. Je krijgt hiervoor 32GB intern geheugen. De HTC 10 in combinatie met een 1 jarig abonnement zijn de maandlasten van de HTC 10 lager. Check dan ook vooral bovenstaande abonnementen.

Specificaties

Fabrikant: HTC
Toestel: 10
Catalogusprijs: €749,-
Releasedatum: april 2016
Schermgrootte: 5,2 inch
Resolutie: 2560 x 1440 pixels
Android versie: 8.0
Accu capaciteit: 3000 mAh
Werkgeheugen: 4 GB
Opslag: 32 GB

HTC 10 met 1 jarig abonnement