Google telefoon met 1 jarig abonnement

Hoewel Google in de wereld van mobiele telefoons vooral bekend staat om het ontwikkelen van het Android besturingssysteem, ontwikkelt men zelf ook volledige smartphones. Sinds 2010 deed Google dat in samenwerking met grote smartphone fabrikanten zoals Huawei, HTC en Motorola met telefoons in de “Nexus” serie,  zoals de LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P.

Sommige van die smartphones zijn “in opdracht van” of “onder begeleiding van” Google geproduceerd, terwijl om sommige toestellen te produceren Google eerst een heel bedrijf heeft opgekocht. Een voorbeeld is Motorola, dat in 2012 aan Google werd verkocht voor 12,5 miljard dollar. De overname van Motorola was niet bepaald een succes, aangezien Google slechts 2 jaar later dit bedrijfsonderdeel weer verkocht aan Lenovo voor een fractie van de prijs die zij zelf betaald hadden; iets minder dan 3 miljard dollar.

In september 2017 kondigde Google aan om voor een bedrag van 1,1 miljard dollar de research & development (R&D) tak van smartphonemaker HTC over te nemen. Deze overname is begin 2018 afgerond, waardoor Google nu ongeveer 1/5e deel van HTC bezit. Dit betreft ongeveer 2000 medewerkers welke vanuit de HTC fabriek in Taiwan al betrokken waren bij de productie van eerdere Google smartphones, zoals de Pixel XL en Pixel 2. Bij het ontwikkelen van nieuwe Google smartphones, zoals Google Pixel 3, zal Google dus nog meer invloed hebben op het ontwerp- en productieproces waardoor HTC/Google nog meer innovatieve toestellen kan lanceren.

 

Google smartphone aanbiedingen