iPhone winst
DoorDe Redactie / Statistieken / 0 Commentaren

Blijvende verkoop nieuwe iPhones bezorgen Apple flinke winststijging

Sinds het moment dat Apple het scherm van de iPhone heeft vergroot, loopt het storm bij de Amerikaanse techgigant. Nog nooit heeft het bedrijf uit Cupertino, Californie zoveel iPhones verkocht. In het laatste kwartaal van 2014 zorgde het ongelooflijke succes van de iPhone al voor een gigantische winst voor Apple, maar het houdt niet op want ook in het eerste kwartaal van dit jaar heeft het bedrijf een flink hogere winst geboekt dankzij een sterke stijging van het aantal verkochte iPhones.

In vergelijking met een jaar eerder heeft Apple in het eerste kwartaal een stijging van 33 procent gerealiseerd van de nettowinst. De nettowinst is uitgekomen op 13,6 miljard dollar (12,5 miljard euro). De omzet van de techgigant steeg met ruim 27 procent naar 58 miljard dollar. Het aantal verkochte iPhones in het eerste kwartaal was 61,2 miljoen, een stijging van 40 procent. Apple doet voornamelijk goede zaken in China. Deze groeimarkt kan eindelijk de iPhone kopen nu Apple alle licenties binnen heeft.

Apple stoot Samsung van de troon in China

Dat Apple buitengewoon goede zaken doet in China blijkt uit de cijfers van het eerste kwartaal. Het marktaandeel van Apple is in China 14,7 procent. Dit is een stijging van ruim 62 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het marktaandeel van Samsung heeft juist een vrijeval gemaakt en zakte naar 9,6 procent.

In China verkoopt voornamelijk de iPhone 6 Plus ontzettend goed, al heeft Apple niets te klagen over de verkoop van de iPhone 6. Het is ongelooflijk dat Apple nog steeds zoveel iPhones weet te verkopen, ondanks dat vrijwel alle smartphone fabrikanten onlangs een nieuw vlaggenschip heeft onthuld.

Toekomstperspectief

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn al geruime tijd verkrijgbaar en ze zullen in de komende maanden nog steeds goed verkocht worden, maar vanaf juli zullen ook heel veel consumenten wachten met het aanschaffen van een nieuwe Apple smartphone. Dit komt omdat Apple in het najaar waarschijnlijk de opvolgers gaat onthullen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Analisten verwachten dat Apple de volgende generatie in augustus of september gaat presenteren.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *