BlackBerry Z10 aanbiedingen

BlackBerry Z10 met 1 jarig abonnement

De BlackBerry Z10 is na veel geruchten op 30 januari 2013 dan eindelijk officieel aangekondigd. Samen met de BlackBerry Q10 zijn het de eerste twee telefoons die draaien op het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10. Vanaf maart zal het mogelijk zijn om een 1 jarig BlackBerry Z10 abonnement af te sluiten. Het toestel is te verkrijgen in de kleuren zwart en wit. Hoewel we het toestel persoonlijk nog niet in handen hebben gehad ziet hij er veelbelovend uit. Allereerst ziet het design van de BlackBerry Z10 er veel strakker uit dan eerdere modellen van BlackBerry. Daarnaast zijn de specificaties erg goed wat natuurlijk eigenlijk het belangrijkste is bij een high-end smartphone.

Eigenschappen

De BlackBerry Z10 is natuurlijk uitgerust met het besturingssysteem BlackBerry 10. Naar ons idee is dit een van de beste besturingssystemen van het moment maar hier gaan we later in dit artikel verder op in. Qua hardware is het toestel voorzien van een 4.2 inch touchscreen met een 1280 x 768 resolutie wat neer komt op 356 ppi, 2GB RAM geheugen, 16GB intern geheugen dat uit te breiden is middels Micro SD, een 8 megapixel camera die ook video's kan maken in 1080p en het geheel draait op een 1.5 Ghz processor.

BlackBerry 10 software

Hoewel BlackBerry een lange tijd weg is geweest en er op het oude besturingssysteem regelmatig kritiek was wordt BlackBerry 10 naar ons idee zeker een succes. De BlackBerry 10 software is zoals eerder aangegeven waarschijnlijk een van de beste besturingssystemen van het moment. Bij de lancering zijn er al 70.000 apps beschikbaar wat uniek is voor een nieuw besturingssysteem. De apps, maar ook muziek en films, zijn verkrijgbaar in de nieuwe applicatie winkel van BlackBerry genaamd BlackBerry World. Het besturingssysteem dat draait op de BlackBerry Z10 is zeer vernieuwend doordat BlackBerry het 'Flow' concept heeft verwerkt in het besturingssysteem. Hierdoor is het niet meer nodig, zoals bij Android en iOS, om elke keer terug te keren naar je homescreen als je wilt wisselen van app.

Een andere mooie feature is BlackBerry Hub. BlackBerry Hub is een speciale omgeving waar je sms berichten, e-mail, Blackberry Messenger, Twitter, Facebook en LinkedIn gebundeld worden. Hierdoor zit al je communicatie overzichtelijk gebundeld binnen een applicatie. Je hoeft bovendien de Hub niet te verlaten als je een bericht wilt terug sturen, dit zit allemaal ingebouwd in de Hub. Voor zakelijke gebruikers zal BlackBerry Balance waarschijnlijk interessant zijn. BlackBerry Balance maakt het mogelijk twee verschillende profielen op je telefoon aan te maken. Zo kan je een prive profiel hebben met eigen applicaties en contacten en een zakelijk profiel. Het is gemakkelijk om tussen je profielen te wisselen zonder je toestel uit te schakelen. We gaan niet verder in op alle specifieke features van BlackBerry 10 maar noemen hier nog wel een aantal mooie ingebouwde applicaties die je zeker even moet Googlen: BlackBerry Peak, Timeshift, Screenshare, Remember en Storymaker.

Al met al raden we een BlackBerry Z10 abonnement zeker aan. Het toestel is voor zowel zakelijke als prive gebruikers erg geschikt en gaat waarschijnlijk nog geruime tijd mee. Op moment van schrijven is er nog geen 1 jarig abonnement beschikbaar maar zodra er een 1 jarig abonnement BlackBerry Z10 te verkrijgen is zul je ze hier op deze pagina kunnen vergelijken.

Specificaties

Fabrikant: BlackBerry
Toestel: Z10
Catalogusprijs: €600,-
Releasedatum: februari 2013
Schermgrootte: 4,2 inch
Resolutie: 1280 x 768 pixels
Accu capaciteit: 1800 mAh
Werkgeheugen: 2 GB
Opslag: 16 GB

BlackBerry Z10 met 1 jarig abonnement