BlackBerry Priv aanbiedingen

BlackBerry Priv met 1 jarig abonnement

Blackberry gooit het in 2016 over een totaal andere boeg. Het Canadese bedrijf heeft besloten om voortaan Android op haar toestellen te zetten in plaats van haar eigen besturingssysteem. Toch zie je in de Blackberry Priv genoeg trekjes van het vroegere Blackberry terug, toen het nog bekend stond om haar toestellen met toestellen en Blackberry Messsenger. Beschikbare 1 jarige abonnementen zijn hier te vergelijken.

Klaar om de strijd aan te gaan

De Priv is klaar om de strijd aan te gaan met de beste toestellen van de grote gevestigde fabrikanten. De Blackberry Priv beschikt over een Snapdragon 808 en 3GB aan werkgeheugen voor de snelheid. Het scherm is een superscherp 5.4 inch AMOLED Quad-HD scherm. Door het AMOLED scherm zijn de kleuren fel, en het zwart is oneindig goed. Verder beschikt de Priv over 32 GB aan intern geheugen, en dat is ook nog uit te breiden met een sd-kaart. Als een van de weinige toptoestellen beschikt de Priv ook nog over een verwisselbare accu. Deze accu bedraagt een grote 3450 mAh, genoeg om de dag door te komen.

De camera is een flinke 18 megapixel voor, met een dual-led voor de flits. De front-facing camera bedraagt slechts 2 megapixels, dus verwacht niet vlijmscherpe selfies.

Blackberry blijft innoveren

In een landschap waar smartphones steeds meer op elkaar gaan lijken, daar is de Priv een frisse verschijning. Het toestel heeft namelijk een uitschuifbaar toetsenbord. Deze zit onder het toestel verborgen en is zo dun, dat het bijna geen impact op de totale dikte van de Priv heeft. Deze bedraagt namelijk 9.4 mm. Door je de keuze te geven om of op het scherm of om op het fysieke toetsenbord te typen heeft Blackberry een uniek toestel in de markt gezet. Bovendien functioneert het toetsenbord ook nog als een trackpad waarmee je kan scrollen.

Ten tweede beschikt de Priv over gebogen randen aan het scherm, zoals de S6 Egde ook heeft. Hiermee kan je zien hoe ver je telefoon is opgeladen, of snel je agenda of email checken.

Veiligheid staat voorop

Waar Blackberry ook indruk wil maken is op het gebied van veiligheid. Voor veel mensen gaat Android en veiligheid niet hand in hand, maar Blackberry heeft enkele nuttige toevoegingen gedaan om toch je privacy zo goed mogelijk te beschermen. Hier is DTEK een voorbeeld van. Deze app laat zien hoe goed jij je toestel hebt beveiligd en geeft tips om de veiligheid nog verder op te schroeven. Een vingerafdrukscanner ontbreekt, maar in plaats van hiervan heeft Blackberry gekozen voor een alternatief op het bekende veegpatroon: je moet elke keer je pincode invoeren, maar de cijfers staan elke keer op een andere plek. Ten slotte moet je nog een plek op een plaatje aanwijzen, en dan is je telefoon ontgrendeld.

Ook is de Priv standaard gecodeerd met een zware standaard. Daarnaast is er een veilig gebied toegevoegd onder Android zelf. Dit gebied is niet kwetsbaar voor virussen of andere kwetsbaarheden van Android en checkt of Android nog wel veilig is als het opstart. Blackberry heeft nog daarnaast nog enkele andere technische veranderingen aan Android doorgevoerd om de veiligheid te garanderen.

De Priv word geleverd met Android 5.1, met een update naar 6.0 in de pijplijn. Onlangs is bekend geworden dat Blackberry in het eerste kwartaal van 2016 de datum van de uitrol zal bekendmaken. De Priv is in slechts een kleur verkrijgbaar, namelijk zwart. Een los toestel kost rond de €750. Voor mindere maandlasten is een 1 jarig abonnement een beter alternatief. Vergelijk hieronder alle aanbiedingen.

Specificaties

Fabrikant: BlackBerry
Toestel: Priv
Catalogusprijs: €750,-
Releasedatum: oktober 2015
Schermgrootte: 5,4 inch
Resolutie: 2560 x 1440 pixels
Android versie: 6.0
Accu capaciteit: 3410 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32 GB

BlackBerry Priv met 1 jarig abonnement