Blackberry met 1 jarig abonnement

De naam Blackberry doet bij veel mensen een belletje ringelen. Het Canadese bedrijf is voornamelijk bekend om zijn smartphones met fysieke toetsenborden, nog voor de touchscreens doorbraken. Blackberry heeft geprobeerd om voet aan de aarde te krijgen door in te zetten op hun eigen besturingssysteem: Blackberry 10. Toen in 2014 bleek dat dit niet lukte, richtte Blackberry zich op de zakelijke markt. In 2015 bleek dat dit ook niet werkte, de jaarcijfers van Blackberry bleven onder peil. Blackberry heeft ingezien dat de apps die ze aanboden op Blackberry 10 niet voldeden aan de eisen. En het gezegde in het Engels luidt: If you can’t beat them, join them.

Daarom gooide Blackberry het roer dramatisch om: het maakte de overstap naar Android. Het eerste toestel met Android is de Priv, en vanaf 2016 werden er nog meer Blackberry Android telefoons gelanceerd. Blackberry zal blijven inzetten op twee zaken: het kenmerkende fysieke toetsenbord, en veiligheid. Blackberry heeft namelijk niet veel aan het uiterlijk van Android veranderd, zoals veel fabrikanten wel doen, maar onderhuids maken ze diverse aanpassingen om Android zo veilig mogelijk te maken. Ook sturen ze elke maand de nieuwste beveiligingsupdates van Google door naar hun gebruikers, waarmee kritieke lekken worden dicht. Hiermee wil Blackberry zich onderscheiden tegenover het gebrekkige updatebeleid van veel andere fabrikanten.

Het fysieke toetsenbord is het tweede unique selling point. De Priv heeft een toetsenbord dat zich uit laat klappen via de onderkant van de smartphone. Het toetsenbord is handig voor mensen die veel typen op een smartphone. Het scherm wordt zo vrijgehouden van je handen tijdens het typen. Ook dient het toetsenbord als een trackpad. Blackberry blijft dus innoveren en op zoek naar vernuftige functies in hun smartphones. Toch zal het bedrijf het de komende jaren moeilijk krijgen om het vertrouwen van de consument weer terug te winnen, want de concurrentie uit onder andere China is groter dan ooit. De overstap naar Android is echter een grote stap in de goede richting. Blackberry zal daarom in de toekomst ook een fabrikant zijn die nauwkeurig in de gaten zal worden gehouden.

Blackberry aanbiedingen