iPhone XR abonnement vergelijken

Apple iPhone XR met 1 jarig abonnement

Begin september werden er zoals verwacht meerdere nieuwe toestellen door Apple aangekondigd. In totaal brengt de fabrikant drie verschillende nieuwe iPhones op de markt, die allemaal hun eigen karakter hebben. De meest betaalbare variant is de iPhone XR. Naar verwacht gaat deze smartphone dan ook gigantisch populair worden bij mensen die een 1 jarig abonnement willen afsluiten. Maar wat valt er dan eigenlijk allemaal te zeggen over de iPhone XR? Wat zijn de specificaties van het toestel en zijn er ook nuttige vernieuwingen ten opzichte van eerdere modellen? Hoe komt het eigenlijk dat dit model goedkoper is dan de andere twee nieuwe modellen van Apple? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over deze nieuwe smartphone.

LCD-scherm

Het scherm van de iPhone XR is meer dan goed te noemen. Dit model beschikt over een Liquid Retina HD-display van zo’n 6.1 inch waarbij de voorkant van het toestel scherm vullend is. De randen zijn wel net iets dikker dan we gewend zijn van de andere iPhone X modellen. Met deze iPhone is overigens bewust gekozen voor een goedkopere variant en dat heeft uiteraard wel gevolgen. Zo beschikt de XR niet over een OLED scherm, maar een lcd-scherm. Dat werkt echter ook meer dan behoorlijk en is direct ook het grootste lcd-scherm dat iPhone ooit gebruikt heeft.

Het scherm is behoorlijk groot, maar heeft naar verhouding wel een lage resolutie van 1792 pixels bij 828 pixels. Overigens beschikt de XR niet over een 3D Toch-sensor. Het is bij dit model dus niet mogelijk om door hard op het scherm te duwen extra opties te krijgen. Apple heeft wel iets anders toegevoegd aan deze smartphone: Haptische Touch. Dat werkt eigenlijk hetzelfde, alleen moet je niet harder maar langer drukken op het scherm. Daarbij krijg je met een kleine trilling de bevestiging dat het gelukt is.

Camera

Apple verwijst de stelling dat er alleen maar mooie portretfoto's gemaakt kunnen worden met een dubbele camera voorgoed naar het rijk der fabelen met deze smartphone. De iPhone XR beschikt namelijk over een enkele lens aan de achterzijde maar je kunt er alsnog geweldige portretfoto's mee maken. De foto's zijn dan ook van uitstekende kwaliteit. Er is ten opzichte van de iPhone XS wel wat ingeleverd op het gebied van zoomen. De XR kan tot maximaal 5x digitale zoom, waar dat bij de XS tweemaal zoveel. Dit voordeel merk je echter vooral bij foto's van veraf en nauwelijks bij portretfoto's of andere plaatjes die je van dichtbij schiet. Komt nog eens bij dat de iPhone XR beschikt over Slimme HDR. Dit is een volledig nieuwe functie waardoor de foto’s er nog beter en professioneler uit komen te zien. En het mooiste is dat je er zelf helemaal niets extra’s voor hoeft te doen. Slimme HDR is namelijk een handige techniek waarbij kleuren en contrast van foto’s automatisch worden aangepast om ze er nog scherper en beter uit te laten zien. Dit gaat dus automatisch zodra je een foto hebt gemaakt met je iPhone XR.

Specificaties

Fabrikant: Apple
Toestel: iPhone XR
Catalogusprijs: €859-
Releasedatum: september 2018
Schermgrootte: 6,1 inch
Resolutie: 1792 x 828
Accu capaciteit: 2942 mAh
Werkgeheugen: 3GB
Opslag: 64 / 128 / 256 GB

Apple iPhone XR abonnement vergelijken