Apple iPhone 7 Plus aanbiedingen

Apple iPhone 7 Plus met 1 jarig abonnement

Met de iPhone 7 Plus zijn we weer bij een nieuw cijfer aanbelandt in de iPhone-serie. In tegenstelling tot voorgaande generaties, is er met de introductie van de iPhone dit jaar geen totaal nieuw design gepresenteerd. Een grote verandering wordt in 2017 verwacht. Wat is er dan wel nieuw met de iPhone 7 Plus, en is dat het upgraden waard?

Geen koptelefoonaansluiting

Waar de meeste controverse vandaan komt rond de lancering van de iPhone 7 en 7 Plus, is het ontbreken van de bekende 3.5 mm koptelefoonaansluiting. Volgens Apple is het namelijk tijd voor draadloze audio en heeft de 3.5 mm aansluiting zijn langste tijd gehad. Dat nog geen andere grote fabrikant dit besluit heeft genomen, komt volgens Apple door het ontbreken van courage, oftewel moed. Zoek je een nieuwe iPhone met koptelefoonaansluiting, dan is de iPhone 7 Plus geen goede optie. Er wordt wel standaard een converter mee geleverd. Hierdoor kan je je gewone koptelefoon alsnog gebruiken op een lightning-poort. 


Sterkere chip

De eerste grootste verandering op het gebied van specificaties voor de iPhone 7 Plus is de gloednieuwe A10 Fusion chip met daarin 4 rekenkernen. Er zijn voor het eerst 4 rekenkernen aanwezig in een iPhone. Twee kernen zijn gemaakt voor de taken die weinig rekenkracht eisen, zoals Twitter of email openen, en een beetje scrollen. De andere twee kernen zijn voor zware taken zoals gamen of videobewerken. Daarnaast heeft de iPhone 7 Plus 3GB aan werkgeheugen, tegenover 2GB voor de iPhone 7. Hiermee gaat multitasken beter omdat apps langer in het werkgeheugen worden gehouden. Daarnaast zorgt de A10 Fusion chip in combinatie met iOS 10 en iets grotere accu voor een uur langer uithoudingsvermogen tegenover de iPhone 6S Plus.

Waterbestendig

Ten tweede is de iPhone 7 Plus nu bestendig tegen water. Dit is helaas nog geen waterdichtheid. Waterbestendigheid in het geval van de iPhone 7 Plus houdt in dat de iPhone een meter onder water kan, voor een halfuur lang. Dit wordt ook wel de ip-67 certificering genoemd. Zwemmen met je iPhone 7 Plus is daarom niet aan te raden.

Professionele camera

De derde grote verandering is de camera. Dit is een gebied waar Apple zoals gebruikelijk veel aandacht aan besteed. Toch heeft het de afgelopen jaar een lichte achterstand opgelopen tegenover concurrentie, met name op Samsung. Daarom werken er nu in totaal 800 mensen aan de camera van de iPhone. De resolutie van 12 megapixel is gelijk gebleven, maar er des te meer veranderd aan de sensor. Door een diafragma van f/1.8 kan er nu meer licht de sensor bereiken en zijn foto’s in het donker een stuk beter. Daarnaast is de flitser aangepakt, en bevat deze nu 4 verschillende kleuren voor het beste resultaat. Apple noemt deze flitser de True Tone Flash. Waar de iPhone 7 Plus uniek in is, is de duo-camera opstelling. Door twee camera’s achter op de telefoon te plaatsen, kan je kiezen welke camera je wilt gebruiken. De eerste camera is een groothoekexemplaar, waarmee je extra veel kan vastleggen op een foto. Daarnaast is er nog een telezoomlens, waarmee je tot 2x toe optisch kan inzoomen. Hierdoor gaat er dus geen kwaliteit verloren tijdens het inzoomen, iets wat uniek is voor een iPhone.

Kleine verbeteringen tellen op

Ook heeft Apple enkele kleine verbeteringen doorgevoerd die bij elkaar tot een grote verandering zorgen. Zo zijn er stereospeakers toegevoegd voor beter geluid bij het afspelen bij video’s of muziek. Daarnaast is de homebutton niet meer fysiek in te drukken. In plaats daarvan is er een trilmotortje toegevoegd die een klik simuleert, zoals Force Touch bij de MacBook. Het scherm is ook lichtjes verbetert met een bredere kleurweergave en een maximale helderheid die 25% hoger ligt. Het formaat is met 5.5 inch gelijk gebleven. De pixeldichtheid van 401 met een Full HD resolutie blijft relatief laag vergeleken met andere high-end smartphones. Natuurlijk is 3D Touch ook weer aanwezig, waarmee je verschillende acties per app of op het lockscreen kan uitvoeren door harder op het scherm te drukken.Ten slotte heeft Apple nog enkele andere kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo is er nu ondersteuning voor mobiel internet tot en met een snelheid van 450mbit. Dit zet de deur open naar het gebruik van 4G+, al is nog niet duidelijk of hier in de Benelux gebruik van kan worden gemaakt. Ook is de opslag van het instapmodel van 16GB naar 32GB gegaan, een welkome verandering in 2016. Daarbij zijn er nu ook modellen met 128 GB en 256GB beschikbaar.

Kleuren en beschikbaarheid

De iPhone 7 Plus is in combinatie met een 1 jarig abonnement te verkrijgen, check daarom zeker even bovenstaand overzicht. Een 1 jarig abonnement is erg handig, zodat je na deze periode kan beslissen of je overstapt naar de nieuwe iPhone, of nog een jaartje je huidige toestel houdt. Prepaid zijn de prijzen van de iPhone 7 Plus licht gestegen: de iPhone 7 Plus is €50 duurder geworden en begint nu vanaf €909 voor het 32GB model. Voor €100 meer ga je een stap omhoog in het geheugen. Er zijn ook nieuwe kleuren toegevoegd. Je kan nu kiezen uit totaal 5 kleuren: gitzwart, zwart, zilver, goud, en rosegoud. Het model met gitzwart is alleen vanaf 128GB te krijgen. Vergelijk nu 1 jaar iPhone 7 Plus abonnementen.

Specificaties

Fabrikant: Apple
Toestel: iPhone 7 Plus
Catalogusprijs: €909,-
Releasedatum: september 2016
Schermgrootte: 5,5 inch
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Accu capaciteit: 2910 mAh
Werkgeheugen: 3 GB
Opslag: 32 / 128 / 256 GB

iPhone 7 Plus met 1 jarig abonnement