Samsung Galaxy S6 (Edge)
DoorDe Redactie / Statistieken / 0 Commentaren

70 miljoen exemplaren is het verkoopdoel van Samsung voor de Galaxy S6 (Edge)

Samsung heeft zich zelf als doel gesteld om in totaal 70 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te gaan verkopen. Dit komt neer op 7,7 miljoen exemplaren per maand. Het zal een hele opgave zijn voor Samsung, maar het is niet onmogelijk. Afgelopen week heeft een topman bij Samsung laten weten aan The Korea Times dat Samsung zich zelf dit aantal ten doel heeft gesteld.

Iedereen is lovend over de twee nieuwe toestellen van Samsung en dat is volkomen terecht want zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge zijn indrukwekkend. Dat moest ook wel na de teleurstellende verkoop van de Galaxy S5. Met de twee nieuwe toestellen herpakt Samsung zich volledig en ziet het Zuid-Koreaanse bedrijf de toekomst weer rooskleurig tegemoet.

De verkoop van de nieuwe high-end smartphones van Samsung gaan als een tierelier. Op de release dag stonden er in Nederland zelfs enkele flinke rijen voor winkels die de twee toestellen gingen verkopen. Analisten hebben voorspeld dat Samsung dit jaar 55 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te samen gaat verkopen. Het is daarom onduidelijk of Samsung bedoelt om alleen dit jaar al 70 miljoen exemplaren te verkopen of tot de release van de Samsung Galaxy S7. Het opvallende aan het succes van de Galaxy S6 is dat de S6 Edge het voornamelijk goed doet en hier heeft Samsung zich lelijk op verkeken, want de levertijd loopt alsmaar op omdat de vraag hoger ligt dan het aanbod.

Verkoop Galaxy S6 valt tegen in Zuid-Korea

Ondanks dat Samsung heeft aangegeven dat het verwacht 70 miljoen exemplaren te gaan verkopen, is de nieuwe Galaxy S6 in het thuisland niet populair. De verkoopcijfers vallen vies tegen in Zuid-Korea, ondanks de goede berichten uit het buitenland. Tot nu toe heeft Samsung slechts 200.000 exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te samen verkocht in het thuisland en dat is Samsung niet gewend.

Volgens een lokale retailer zijn de consumenten in Zuid-Korea afwachtend. De consumenten vinden de Galaxy S6 en S6 Edge nog te prijzig en wachten af tot het moment de telecomproviders meer korting geven op e smartphone met abonnement. Doorgaans wordt een Samsung smartphone in de aankomende maanden steeds goedkoper en hebben de consumenten het slim bekeken om te wachten met de aanschaf van een nieuwe smartphone.

In Nederland verkopen de nieuwe smartphones als een trein. Ze zijn niet aan te slepen. Bij heel veel winkels is er al sprake van een levertijd voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *